15 Kasım 2015 13:03

Tutuklu Celaliyan gözlerini kaybedebilir

Paylaş

Karaciğerinden rahatsız ve iki gözünü de kaybetme tehlikesi yaşayan hasta tutuklu Zeynep Celaliyan hakkında iyileştirici bir kararın verilmesi gerektiğini vurgulayan İHD İstanbul Şube Başkanı Zeynep Ceren Boztoprak, demokrasi mücadelesi yürüten tüm kurumlara, Celaliyan’ın durumunun bir an önce iyileştirilmesi konusunda mücadele etme çağrısında bulundu. 

Zeynep Celaliyan, 2007 yılında, İran rejimi tarafından Kirmanşah şehrinde yakalanmıştı. Mahkemeye çıkarılan Celaliyan “Allaha karşı gelmek”, “İran’ı bölmek isteyen bir örgüte üye olmak” suçlamalarından idama mahkum edilmiş, daha sonra cezası müebbet hapis cezasına çevrilmişti. 8 yıldır tutulduğu Xoy cezaevinde yaşam savaşı veren Celaliyan karaciğerinden rahatsız ve iki gözünü de kaybetme tehlikesi yaşanmasına rağmen serbest bırakılmıyor.

Celaliyan’ın ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldığını belirten Boztoprak, “Zeynep Celaliyan’a uygulanan en önemli hak ihlallerinden biri sağlık durumunun kötü olmasına rağmen hala hakkında iyileştirici bir karar verilmemesidir” dedi. 

Boztoprak, İran devletine ve bu uygulamalara karşı durması gereken diğer ülkelere, demokrasi mücadelesi yürüten tüm kurumlara Celaliyan’ın durumunun biran önce iyileştirilmesi için mücadele etme konusunda çağrıda bulundu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polisin harabeye çevirdiği Silvan’da halk yaralarını sarıyor: Devlet Silvan'daydı!

SONRAKİ HABER

Türkiye, Çin füzesi almaktan vazgeçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...