14 Kasım 2015 18:30

Standart Profil’de işten çıkarılan işçiler: Mücadelemizi sürdüreceğiz

Paylaş

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Standart Profil Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ yaklaşık 21 işçiyi “Performans düşüklüğü, sağlık problemleri” gibi sebepleri ileri sürerek bir mesajla işten attı. Petrol-İş Sendikasına üye olan işçiler, işe iade davası açacaklarını ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Standart Profil’de işçiler işten bir mesajla çıkartıldıklarını belirterek, sendikalı oldukları için uzun zamandır işyerinde baskı gördüklerini ifade ettiler. Petrol-İş Sendikasına üye olan yaklaşık 20  işçi, çeşitli sebeplerden işten çıkarıldı. İçlerinde kadınların da yer aldığı işçilerden Arzu Özdemir Kaya ve Demet Çetiner de konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada işten çıkarılma sebeplerini kabul etmeyerek, “Kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştular.

‘ÇALIŞAMAZ RAPORUM OLDUĞU HALDE…’

2 yıldır Standart Profil’de çalıştığını belirten Arzu Özdemir Kaya, sağlık probleminden kaynaklı çıkarıldığını fakat bunu kabul etmediğini belirterek işe başladıktan sonra akciğer probleminin başladığını belirtti. Arzu Özdemir Kaya,  “2-3 ay kontrollerim sürekli devam ediyordu. İçerisi bildiği halde çelik tozu ortamına verdiler. Petrol-İş’e üye olduklarımı bildikleri için de baskıyı arttırdılar. Sağlık problemimin olduğu da biliniyordu, tozlu ortamda çalışamaz raporu çıkardığım halde çelik tozuna, plastik sıcak yere verdiler. Maske takıyordum kendimi korumak için ama o maskeden bile geçebiliyordu” dedi. “Bizler kendimizi garanti altına almak, iş yerlerindeki koşullarımızın iyileştirilmesi için sendikalı olduk” diyen Özdemir Kaya, yönetimin 6 ayda bir işçilerle toplanıp onda da sadece kendi sıkıntılarını dile getirip işçileri dinlemediklerini belirtti.

‘EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ’

Diğer bir Kadın İşçi Demet Çetiner ise Standart Profil’de 3 yıldır çalıştığını anlatarak, işyerinde elinden gelen gayreti gösterdiğini aktardı. Çetiner, “Beni performans düşüklüğünden dolayı çıkarmışlar. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Çalışan hiçbir işçi iş yerini zarara uğratmak için çalışmaz. Yönetim eğer bir yerden işçi çıkarıp yine başka bir yerden işçi alıyorsa orada problem var demektir. Bizi çıkardılar ama bizden sonra bir sürü işçi, kursiyer alıyorlar. Bizim emeğimize ne oldu? Bizim emeğimizin karşılığını versinler. Bizim tek isteğimiz bu” diyerek, sendikalı oldukları için sürekli baskı gördüklerini vurguladı.

Kadınların çocukları için fabrikada kreş olmadığını ifade eden Çetiner, son olarak şunları söyledi: “Fabrikada kreş zaten yok ve kadınlar için bir ayrıcalık yok, preste de çalışabiliyoruz. Kadınlar olarak, bu sendikayı fabrikaya sokmaya çalışacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. İnsanlar bazı şeyleri artık görmezden gelmesin.” (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay Torunlar Davasında müfettişlerin yargılanmasının önünü açtı

SONRAKİ HABER

Kızını üniversitede okutmak için boyacılık yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...