14 Kasım 2015 12:52

DBP Eş Genel Başkanları'ndan IŞİD’e karşı işbirliği çağrısı

Paylaş

DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, Paris katliamına ilişkin yayınladıkları mesajda, tüm insanlığa karşı suç işleyen IŞİD’e karşı uluslararası topluma birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, Paris Katliamı'na ilişkin yaptıkları yazılı açıklama ile IŞİD’in üstlendiği vahşeti şiddetle lanetledi. Tarihinde birçok katliama maruz kalan Kürt halkı ve bugün hala katliamlara maruz kalan Türkiye halkları olarak Fransız halkının yaşadığı duyguları en derinden hissettiklerini dile getiren Eş Başkanlar, mesajlarında şunları kaydetti:

"Devlet örgütlenmeleri, böylesi canileri destekleyen, örgütleyen, katliamlarına göz yuman; bu yolla emperyalist emellerin ya da milliyetçi faşizan politikaların organize edildiği yapılar halini almıştır. Maalesef bu katliamın da asıl sorumlusu, IŞID canilerini destekleyerek bugün ki durumuna gelmesinde büyük etkisi olan kimi devletlerdir. Ve asıl bu devletlerin tüm dünya halklarına teşhir edilerek yargılanmaları gerekmektedir. Zira Türkiye'de olduğu gibi 'eylem gerçekleştikten sonra intihar eylemcisini ele geçirmek' IŞİD zihniyetinin tükenmesine katkı sağlayamaz."

'İŞBİRLİĞİ VE MÜCADELE İLE BU CANİ ZİHNİYET KISA SÜRE İÇERİŞİNDE TÜKETİLİR'

DBP olarak, tüm insanlığa karşı suç işleyen bu barbar yaratıklara karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer uluslararası ve bölgesel güçler bu çeteleri samimi olarak yok etmek istiyorlarsa bu cani örgüte karşı mücadele veren özgürlükçü, demokrat güçleri desteklerler. Ancak samimi işbirliği ve mücadele ile bu cani zihniyet kısa süre içerişinde tüketilir. İnanıyoruz ki Kürdistan halkları, özellikle Rjava'da gösterdiği direniş ile IŞID barbarlarının sonunu getirecektir. Bir kez daha Paris'te gerçekleştirilen katliamı lanetliyor, Tüm Fransız halkına başsağlığı diliyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybinde yaralanan baba ve oğlu hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Kadınlar şiddete karşı dayanışmayı konuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...