14 Kasım 2015 12:20

HDP: AKP basını Gobbels yöntemlerini uyguluyor

Paylaş

Yeni Şafak Haber Müdürü Recep Yeter'in HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın 12 Kasım'da Paris'te olduğunu belirterek, Paris'teki katliam sonrası, "ne iş" şeklindeki paylaşımlarına HDP'den sert tepki geldi. 

HDP'den yapılan açıklamada, AKP basınının Hitlerin Propaganda Bakanı Gobbels yöntemlerini uyguladığını belirtilerek, "Recep Yeter partimizi, Eş Genel Başkanımızı ve Belediye Eş Başkanımızı itibarsızlaştırmak için bu alçakça yalana başvurmuştur" denildi.

Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter'in Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın 12 Kasım tarihinde Paris'te olduğunu belirterek HDP'liler Paris'te yaşanan saldırılarla ilişkilendirmeye çalıştı. Duruma sert tepki gösteren HDP, yapılanın "alçakça bir iftira olduğuna" işaret etti.

ÇAMUR MEDYASININ GOEBBELS ÖZENTİSİ VAR

HDP, Recep Yeter'in gazetecilikten nasibini zerre kadar almamış bir kişi olduğunu belirterek, "Yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bu elim olayı bile partimize ve Eş Genel Başkanlarımıza karşı yürütülen bir karalama ve iftira kampanyasına vesile yapma düşkünlüğünü göstermiştir. Çamur medyasının Goebbels özentisi Recep Yeter, haber müdürü olduğu gazetede partimiz ile ilgili yaptığı yalan haberler yetmezmiş gibi, bugün de Twitter üzerinden yalan ve iftiralarına devam etmiştir. Recep Yeter, yaptığı paylaşımda Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Sayın Gültan Kışanak'ın 12 Kasım günü Paris'te konuşmaları olduğunu yazmış ve bununla da insanlık düşmanı bu saldırıyı ilişkilendirmiştir" denildi.

'EŞ BAŞKANLARIMIZI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN ALÇAKÇA BİR YALANA BAŞVURMUŞ'

HDP, Eş Genel Başkanlarının programlarının günlük olarak basın ile paylaşıldığını ve bahsedilen tarihte ne Selahattin Demirtaş'ın ne de Gültan Kışanak'ın yurtdışında herhangi bir programı olmadığına dikkat çektiği açıklamada, "Recep Yeter partimizi, Eş Genel Başkanımızı ve Belediye Eş Başkanımızı itibarsızlaştırmak için bu alçakça yalana başvurmuştur. Recep Yeter, öykündüğü Nazi Almanyası'nın Propaganda Bakanı Joseph Goebbels gibi, bir yalanın çok kez tekrarlandığında artık hakikat gibi anlaşılacağına inanmış olabilir. Ama tarih Goebbels ve özentilerinin sonlarının ne olduğunu göstermiştir. Eş Genel Başkanımıza ve Belediye Eşbaşkanımıza dönük bu yalanı şiddetle kınıyoruz. Recep Yeter için bir anlamı olmadığını bilsek de, onu bir gazeteci gibi davranmaya ve hakikate bağlı haberler yapmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi annelerine destek veren Demirtaş'tan Davutoğlu'ya çağrı: Silvan'a beraber gidelim

SONRAKİ HABER

Paris katliamı nasıl gerçekleşti neden engellenmedi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa