14 Kasım 2015 11:21

Antalyalı emekçiler Paris katliamını protesto etti Silvan’a destek verdi

Paylaş

Aralarında DİSK- KESK- TMMOB- TTB- EMEP ve HDP nin olduğu Antalya Emek ve Demokrasi güçleri Attalos Anıtı önünde bir basın açıklaması yaparak, başta Silvan ve Kürt illerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve sivil halka karşı askeri şiddet kullanılmasını, bir basın açıklaması ve sloganlarla protesto ettiler. Fransa’nın Paris şehrinde dün yapılan bombalı saldırı ve Antalya’da yapılan G-20 zirveside protesto edildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Kadir Aydın “Fransa’nın başkenti Paris dün gece kanlı saldırılarla sarsıldı.Paris’te eş zamanlı gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırıda 150 kişi hayatını kaybetti.Çok sayıda kişi yaralandı.Katliamı nefretle kınıyor, Fransız halkına baş sağlığı diliyoruz.’’dedi. 

Konuşmasının devamında “Ülkemizde savaş hali devam ediyor ve bizler artık yeter dedikçe AKP yetmez yola devam diyor.Yol dedikleri çıkmazdır, kandır, gözyaşıdır. Sıraya konmuş gibi her hafta bir ilçe kuşatmaya alınıyor. Günlerce süren sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Dünya ile tüm bağlar kesiliyor. Kara harekatı başlatıldı diye kan dondurucu açıklamalar yapıyorlar. İktidar derhal normalleşme sürecine girmeli, kamuoyunu savaş psikolojisine alıştırmaktan vazgeçmelidir. Sıkıyönetim uygulamaları kaldırılmalı, toplumsal barış tesisi ve demokratikleşme için zaman kaybetmeden hızla gerekli adımlar atılmalıdır. Silvan’a uygulanan abluka kaldırılmalı, Emek ve Demokrasi örgütler ininde içinde bulunduğu bağımsız bir gözlem heyeti ilçede incelemeler yapmalıdır” dedi.

Tümbel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt yaptığı konuşmada “Bizler Emek ve Demokrasi güçleri olarak Silvan ve abluka altında tutulan ilçelerin halkının yanında olduğumuzu, Paris’te yaşanan saldırıyı kınadığımızı bildiriyoruz. Tüm bu olanların savaş ve terörün baş sorumlusu olan G-20 zirvesine üye ülkelerin liderleri şehrimize gelerek burada bir zirve yapacaklar. Onlar burada lüks otellerde dünyayı nasıl paylaşacaklarını planlayacaklar. Eğer onların yürekleri varsa gelsinler bizim gibi Attolos meydanında yapsınlar o toplantılarını” diye konuştu

Yapılan basın açıklamasının ardından 15.11.2015 Pazar günü KESK-DİSK-TTB VE TMMOB UN çağrısı ile Emek ve demokrasi güçlerinin Aydın Kanza Parkından Cumhuriyet meydanına yapacakları yürüyüş ile G-20 zirvesini protesto edeceklerini ve bu protestoya halkı çağıran bildirileri toplu olarak halka dağıttılar. Eylemde sık sık G-20 defol bu memleket bizimdir. Silvan halkı yalnız değildir ve Fransız halkı yalnız değildir sloganları atıldı. (Antalya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Turgut Uyar Şiir Ödülü kazanan Mert Tutucu: Nasıl yazacağımı Uyar’dan öğrendim

SONRAKİ HABER

Cumartesi annelerine destek veren Demirtaş'tan Davutoğlu'ya çağrı: Silvan'a beraber gidelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...