13 Kasım 2015 15:07

İzci kulübünün hadis yarışmasına MEB'den onay

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği'nin "Toplumun her kesimini Son Peygamber (sav) mesajları ile buluşturarak Allah'ın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, Peygamber Efendimiz sav hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik etmek, ayrıca okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak" ifadeleriyle Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) başvurduğu 'Hadis Bilgi Yarışması' için, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden onay geldi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Riyâzü's Sâlihîn hadis eserleri üzerinen yapılacak yarışmada birinciye 2 adet umre ve 2.500,00 TL,ikinciye 1 adet umre ve 1.500,00 TL, üçüncüye 1 adet umre ve 500 TL ve dördüncüye 1.300,00 TL değerinde tablet ödülü vereceğini duyurdu.

'OKUMA YAZMA ÖĞRENMEK İÇİN HADİS ÖĞRENMEK Mİ GEREKİYOR?'

MEB, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği'nin, Türkiye geneli resmi/özel tüm ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrenci ve öğretmenlerine yönelik "Hadis Bilgi Yarışması"nı düzenlemek için ülke çapında bine yakın okula yazı gönderdi. Uygulamayı değerlendiren Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı dini vakıf ve dernekler aracılığıyla okulları bilimsel ve laik eğitimden uzaklaştıran uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Okuma yazma öğrenmek için hadis öğrenmeyi temel almaları eğitim öğretimden zerre kadar anlamadıklarını da bir kez daha gösterdi" yorumunda bulundu.

'OKULLARI DİNİ PROPAGANDA MERKEZİNE ÇEVİRDİLER'

MEB'in merkezi olarak yukarıdan aşağıya doğru bütün birimlerine gönderdiği talimatla yarışmaya onay verdiğini söyleyen Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu,"MEB eğitimin dinselleştirilmesinde belirleyici aktör görevini sürdürüyor. MEB, laik, bilimsel eğitime açıkça meydan okuyan, okulları birer dini propaganda merkezi haline getiren, öğretmen ve öğrencileri bu tür etkinliklere katılmaya yönlendiren tutumlar gösteriyor. Dini cemaat, vakıf ve derneklerden oluşan kimi yapılarla ortak projeler yürüten, protokoller imzalayan MEB, bu şekilde çeşitli dini içerikli yarışmalar düzenleyerek çocuklarımızın tek din tek mezhep anlayışı doğrultusunda yetişmelerine neden oluyor" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Cem Yılmaz, Hayat TV'de

SONRAKİ HABER

Van’da Silvan protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...