05 Nisan 2012 12:28

‘Yargı Başbakan’ın güvencesindeyse yeterince siyasallaşmış demektir’

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Başbakan Erdoğan’ın Danıştay binasının açılış törenindeki konuşmasını Twitter’den değerlendirdi.Başbakan’In konuşmasına atıf yapan Demirtaş, “Yargının güvencesi Başbakan ya da hükümet olamaz. Demokrasilerde yargının güvencesi hukuktur” dedi.Demirtaş

‘Yargı Başbakan’ın güvencesindeyse yeterince siyasallaşmış demektir’
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Başbakan Erdoğan’ın Danıştay binasının açılış törenindeki konuşmasını Twitter’den değerlendirdi.

Başbakan’In konuşmasına atıf yapan Demirtaş, “Yargının güvencesi Başbakan ya da hükümet olamaz. Demokrasilerde yargının güvencesi hukuktur” dedi.

Demirtaş şunları yazdı; “Başbakan, ‘yargının siyasallaşmasına izin vermeyecek olan en başta bizleriz’ demiş. İroniye bak. Buna göre siyaset, her halukarda yargının rotasını belirleyen asıl vesayet makamı olarak tanımlanıyor. Bu şekilde yargı üzerindeki etki gücünü tanımlıyor Erdoğan. Siyasallaşmasını engellemeye muktedir bir hükümet, zaten yargıyı siyasallaştırmış demektir. Yargının güvencesi Başbakan ya da hükümet olamaz. Başbakanın güvence olduğu bir yargı yeterince siyasallaşmış bir yargıdır. Erdoğan Alevilerin, Kürtlerin, işçilerin, kadınların, gayrımüslimlerin hak talepleri söz konusu olunca da aynı şeyi söylüyor. ‘Teminat benim’ diyor. İşte zaten bu sorunların çözülmüyor olmasının nedenini de göstermiş oluyor. Problem zaten bizzat senin teminat olmandır. Demokrasilerde hak ve özgürlüklerin teminatı başbakanlar değil, hukuktur. Ama tabi demokrasilerde.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay’ın Roboski raporu Meclis’te

SONRAKİ HABER

Fransa’da nükleer santralde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...