13 Kasım 2015 18:11

Demokratik Suriye Güçleri: Hol tamamen kontrolümüzde

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Hol kasabasının tümden IŞİD'den kurtarıldığını duyurdu. IŞİD'in onlarca cenazesini kasaba sokaklarında bıraktığını belirten komutanlık, çok sayıda silah ve cephanenin de ele geçirildiğini belirtti.

Paylaş

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Hol kasabasının tümden IŞİD'den kurtarıldığını duyurdu.

QSD Genel Komutanlığı açıklamasında şöyle denildi: “Hesekê’nin güneyini çetelerden temizleme operasyonu kapsamında uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle güçlerimiz çetelerin takviye güç aldıkları Irak ikmal yolunu denetim altına aldıktan sonra, bu akşam Hol kasabası tümüyle çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir. Şuan DAİŞ çetelerinin geride bıraktığı onlarca çete cenazesi kasaba sokaklarında bulunmaktadır. Operasyon kapsamında kasabada 3 çete üyesi de sağ yakalanmış, çok sayıda silah ve cephaneye de güçlerimizce el konulmuştur. Öldürülmekten kurtulan çeteler ise Şeddadê bölgesine doğru kaçmıştır.”

QSD Genel Komutanlığı açıklamasının sonunda "IŞİD'in yenilgiye uğratılması" ve "zafer" sözü verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçilere sendika baskısı

SONRAKİ HABER

‘Metin Altıok acının ta kendisidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa