13 Kasım 2015 11:48

Rektör yardımcısı ölen işçiyi suçladı: Çalışkanlığının kurbanı!

Galatasaray Üniversitesi çalışanlarından Arif Arslan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin Galatasaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu 'Çalışkanlığının kurbanı oldu' dedi.

Paylaş

Galatasaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, üniversite çalışanlarından  Arif Arslan’ın arıza yapan asansöre müdahale ederken asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin skandal bir açıklama yaptı. Arslan’ın ölümünü protesto eden üniversite bileşenlerine konuşan Yüzbaşıoğlu, “Çalışkanlığının kurbanı oldu” diyerek ölen işçiyi suçladı. odatv’nin haberine göre, üniversite bileşenleri  dün rektörlük önünde bir araya geldi. Bu sırada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu eylem yapan öğrencilerle görüşmek istedi. 

Yüzbaşıoğlu’nun “O burayla bütünleşmiş biriydi. Sıradan biri değildi. Yirmi dört saati buradaydı. Her şeye koşuyordu. Maalesef çok iyi niyetinin, çok çalışkanlığının kurbanı oldu diyebilirim” şeklindeki sözleri öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler ise yapılan eylemde taşeron firmanın bakım ve tamirini yapması gereken ve defalarca arızalanan asansörü bodrum katından tamir etmek üzere gönderilen Arif Arslan’ın asansörün düşmesi sonucu çok acı bir şekilde hayatını kaybettiğini vurguladı.

Eylemde yapılan açıklamada, Aslan’ın iş tanımının yalnızca asansörde mahsur kalacak biri olduğunda onu kurtarmak olduğu halde idari üstlerinin manevi baskısıyla asansörün tadilatını da yaptığına değinilirken, “Kazanın ardından itfaiye ve polisin olay yerine gelerek işçi arkadaşımızın cenazesini çıkarıp kamera kayıtlarına el koydular. Yetkililer Arif Arslan’ın asansör tamirine ‘Kendi inisiyatifiyle ve tek başına’ giriştiğini ifade ederek olayı bir kazaya indirgemeye çalışıyorlar” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AB’den Türkiye’ye mülteci ‘rüşveti’: 3 milyar avro

SONRAKİ HABER

Sevim Dağdelen: Türkiye’deki G20 Zirvesi’ne katılım iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...