13 Kasım 2015 08:23

Mahkeme Sarısülük’ü öldüren Şahbaz’ın tahliye olduğunu bilmiyor!

Paylaş

Gezi direnişi sırasında Ankara’da Ethem Sarısülük'ü yakın mesafeden ateş ederek öldüren ve bu suçtan hüküm giyen polis Ahmet Şahbaz, Yargıtay’ın bozma kararının ardından tahliye edilmiş, yeniden görülecek dava da “güvenlik” gerekçesiyle Ankara'dan Aksaray'a aktarılmıştı. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tahliye edildiğini bilmediğini gösteren bir karara imza attı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “geçici heyeti” 14 Ağustos’ta toplanarak, dosyanın başka bir yere gönderilmesi için Adalet Bakanlığına başvurma kararı aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da mahkemenin verdiği kararı, aynı gün Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderdi. Adalet Bakanlığının dosyayı ilettiği Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi de dosyanın Aksaray Ağır Ceza Mahkemesine yollanmasına ve sanık Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasının 11 Ocak 2016 tarihinde yapılmasına karar verdi. Mahkeme, sanık Ahmet Şahbaz’ın video konferans sistemi ile ifadesinin alınması için Elmadağ Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazısı yazdı. Mahkeme talimat yazısında, sanık Şahbaz’ın duruşma günü saat 10’da hazır edilmesi için “zorla getirme emri” ifadesini kullandı. Sanık Ahmet Şahbaz’ın tahliye edilmesine rağmen halen adresinin Elmadağ Cezaevi olarak görülmesi nedeniyle talimat yazısının Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesine yazdığı anlaşıldı. Böylece Şahbaz’ın tahliye olduktan sonra yeni adresini mahkemeye bildirmediği de ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Bu direnişi asla silemezler

SONRAKİ HABER

Mağden'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...