13 Kasım 2015 04:06

'Paralel yapı' iddiasıyla gözaltına alınanlardan 4’ü tutuklandı

Paylaş

Eskişehir, İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'ta polisin 'paralel yapı' iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 4'ü çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince 10 Kasım Salı günü aralarında Fethullah Gülen cemaatinin 'Eskişehir il imamı', 'Eskişehir imam yardımcısı' ve 'eyalet ve bölge imamları'nın olduğu öne sürülen 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. 'Silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütü yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım etmek, silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında özel belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dernekler kanununa muhalefet ve yardım toplama kanuna muhalefet etmek' ile suçlananlardan sorgulamaları tamamlanan 15 kişi adliyeye sevk edildi. 

İfadeleri alınanlardan 3'ü savcılık tarafından serbest bırakıldı, 12 kişi ise tutuklama talebiyle 1'inci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi, Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık eski müdürü Halil Çankaya ile Adem Kahraman, Yalçın Ercan ve İsmail Demir'in tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme hakimi Serdar Ünveren 8 kişiyi  ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Emniyet müdürlüğünde sorgulamaları devam eden 9 kişi ise bugün adliyeye sevk edilecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kağıthane ve Büyükçekmece’de ev baskınları

SONRAKİ HABER

Lübnan'da 41 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...