12 Kasım 2015 19:45

İstanbul'dan Silvan direnişine destek

Paylaş

Silvan'da 10'uncu gününü geride bırakan halka yönelik saldırılara karşı İstanbul'un birçok ilçesinde sokaklara çıkan yurttaşlar, saldırılara dönük tepkilerini gösterdi. Küçükcekmece, Şişli, Sultangazi, Kağıthane, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Bağcılar ilçelerinde yapılan ve binlerce kişinin katıldığı eylem ve etkinliklerde, aynı zamanda bu saldırılara karşı direnişlerini sürdüren Silvan halkı da selamlandı.
Bu eylemlerden biri Gazi Mahallesi'nde yapıldı. Gazi Dayanışması tarafından organize edilen yürüyüş için Gazi Cemevi'nin önünde bir araya gelen kitle, mahalle girişinde yer alan TEM otoyuluna doğru yürüyüşe geçti.

Kitle en önde kadınların ellerinde "Diren Silvan dönecek devran, Silvan halkı yalnız değildir" pankartı yer aldı. Yürüyüş boyunca ise kitleden "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Bijî berxwedana Farqînê" ve "Katil devlet Kürdistan'dan defol" sloganları yükseldi.

Yürüyüşe başlanmasından bir süre sonra kitleye yönelik polis saldırısı yaşandı. Yapılan saldırıya rağmen yurttaşlar sokakları terk etmedi. Yeniden bir araya gelip, polisin saldırısını protesto eden yurttaşlar yeniden alkış ve sloganlarla Cemevi'ne yürüdü.

Cemevine ulaşan kitle dağılırken, mahalleli gençler ile polisler arasında çatışma çıktı. Mahalle aralarındaki çatışmalar halen devam ediyor.

Bağcılarda Silvan’a destek için yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellenirken, toplanan kitle Silvan’a destek eylemini yaptı. Basın açıklaması yapılan eylemde Silvan’daki saldırılara son verilmesi ve Silvan’a destek verilmesi çağrısı yapıldı. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de halkın üzerine bomba atıldı: 1 ölü, 4 yaralı

SONRAKİ HABER

‘Sennur seni çok özledim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...