12 Kasım 2015 17:52

Şengal operasyonunda günün bilançosu

Paylaş

Bu sabah saatlerinde başlatılan Şengal Operasyonu ile ilgili HPG Şengal Saha Komutanlığı, YBŞ Genel Komutanlığı ve Peşmerge Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalarda operasyonla ilgili bilgi verildi

HPG Şengal Saha Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı tarafınadna gün boyunca yaşanan çatışmalar ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, yaşanan çatışmalarda birçok IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.
Yapılan açıklama şöyle “Bu sabah saatlerinde başlatılan Şengal’i Özgürleştirme Operasyonu kapsamında güçlerimiz Kızılkent köyüne çatışarak girip, köyü çetelerden temizledi.

Diğer bir kolumuz ise önce Tıl Afer-Şengal yolunu denetimine aldı. Yolu denetime aldıktan sonra güçlerimiz ilerlerken çetelerin saldırı girişimleri oldu ve güçlerimiz bu saldırı girişimlerini püskürterek belli bir yere kadar ilerledi.

Gün boyu yaşanan çatışmalarda iki bomba yüklü hammer tipli askeri araç ile çok sayıda silah, askeri malzeme ve cephane güçlerimizin eline geçerek bombalar etkisiz hale getirildi.”

IŞİD'e ağır darbeler vurulduğu belirtilen açıklamanın devamında, “gün boyu belli aralaıklarla yaşanan çatışmalarda çetelere ağır darbeler vuruldu. Birçok çete öldürüldü ve 4 tane çete cenazesi güçlerimizin eline geçti” diyerek geniş açıklamanın yarın yapacağı belirtildi.

PEŞMERGE GENEL KOMUTANLIĞI: EN 100 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Peşmerge Genel Komutanlığı, Şengal’de (Sincar) başlatılan operasyonda en az 100 IŞİD’linin öldürüldüğünü, 150 kilometrekarelik alanda da kontrol sağlandığını bildirdi.

Komutanlıktan yapılan açıklamada, bugün 3 koldan yapılan operasyonda örgüte ait onlarca zırhlı aracın imha edildiği belirtilirken, operasyonun %75’inin başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

Peşmerge Genel Komutanlığı’nın açıklamasında bugün başlatılan Şengal operasyonunda en az 100 IŞİD’linin  öldürüldüğü, 150 kilometrekarelik alanda da kontrol sağlandığını ifade edildi.

Peşmergenin bölgedeki ilerleyişinin sürdüğü belirtilirken, kent merkezindeki bomba ve mayınların temizlenmesi için uzman ekibin beklendiği bilgisi verildi.

Operasyon bu sabah saat 07.00’de başladı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar Silvan için ses çıkarma eylemi yaptı

SONRAKİ HABER

Avcılar'da 'Silvan'a ses ver' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...