12 Kasım 2015 13:54

Polis anma etkinliği düzenleyen öğrencilere saldırdı

Paylaş

Kızıltepe'de, okul çıkışı evine giderken plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehtap Çiftçi (15) arkadaşları ve öğretmenlerinin yapmak istediği anma etkinliğine polis saldırdı. Saldırı sonucunda 1 öğretmen ile 13 öğrenci yaralandı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Mehtap Çiftçi'nin (15) dün okul çıkışında karşıdan karşıya geçmeye çalışırken plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmesi, arkadaşları tarafından protesto edildi. Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde bir araya gelen Çiftçi'nin arkadaşları, okul öğretmenleri ile Eğitim Sen Kızıltepe Şube temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Kitleye Mardin Caddesi'nde bulunan Askerlik Şubesi önünde polisler saldırdı. Polislerin saldırısından sonra okula dönmek zorunda kalan öğretmen ve öğrenciler, burada anma etkinliği düzenlerken, polis bu kez de okul bahçesinde tazyikli su ile saldırdı.

Saldırı sırasında öğretmen Sevcan Pevlivan (34) ile öğrenciler 13 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Polis saldırısı sonrası açıklama yapan Eğitim Sen Kızıltepe Şube Başkanı Hamit Göngör, eğitim politikalarının eğitim sorunlarını çözmek yerine derinleştirdiğini söyledi. Kızıltepe'deki eğitim sorunlarını anlatan raporlar ile yapılan açıklamaların dikkate alınmadığını söyleyen Göngör, "Nitekim bir öğrencimiz taşıma ihalesi yapılmadığı için trafik kazasında hayatını kaybetmiştir ve bu nedenle acımız büyüktür. Yasımızı tutmaya bile tahammül edemeyenlerin saldırılarını nefretle kınıyoruz ve yetkililerin derhal istifasını istiyoruz" dedi.

Bu duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise eğitim-öğretim yılının başlamasında bu yana yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen Kızıltepe'de servis ihalesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı birçok öğrencinin okula gidemediğini paylaştı.

Öte yandan yaşamını yitiren Çiftçi'nin cenazesi Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe (Sellağé) Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Feza Gazetecilik A.Ş'den aramayla ilgili açıklama

SONRAKİ HABER

Samos Adası’nda mültecilerin cesetleri üst üste atılıyor iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...