12 Kasım 2015 12:50

Akit'ten saldırgan başlık: Yüksekdağ'ın fönü bozuldu

Paylaş

Yeni Akit Gazetesi, Silvan halkına destek olmaya giden HDP heyetine yönelik polis saldırısını, "Silvan'a gitmek isteyen Figen Yüksekdağ da ISLANDI" ve "Figen Yüksekdağ'ın fönü bozuldu" başlığı ile gördü.

AKP'ye yakınlığı, nefret ve gerici yayınlarıyla bilinen Yeni Akit Gazetesi, 10 gündür abluka altında olan Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki yurttaşlara destek olmaya giden HDP heyetine müdahaleyi yine bilindik çizgisi ile görerek yorumladı.

Gazete ilgili haberi, polis saldırısı ve şiddeti yerine plastik mermi ve tazyikli suyla saldırılan HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ı görmeyi tercih edip, "Silvan'a gitmek isteyen Figen Yüksekdağ da ISLANDI" başlığıyla duyurdu.

Haber metninde, "Basın açıklaması yaptıktan sonra yola çıkan Yüksekdağ ve beraberindekiler, polisin uyarılarına rağmen yürümek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Protestocuların saldırısına güvenlik güçleri tazyikli suyla karşılık verdi. Çıkan olaylarda Figen Yüksekdağ da ıslandı" ifadelerine yer verildi.

Gazete, kendi hesabında haberin bağlantısını paylaştığı tweette ise, "Figen Yüksekdağ'ın fönü bozuldu" başlığı kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yaptığı babalığı, öz babamdan görmedim’

SONRAKİ HABER

Akşam gazetesinden işgal haritası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...