12 Kasım 2015 12:02

CHP'li Gök: 10 günlük sokağa çıkma yasağı kabul edilemez

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki sokağa çıkma yasağıyla ilgili 'Gelişmiş bir demokraside, hukukun işlediği bir sistemde 10 günlük sokağa çıkma yasağı kabul edilemez' ifadesini kullandı.

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 3 Kasım’da ilan edilen sokağa çıkma yasağında 10 günün geride kaldığına dikkat çekerek, “Silvan’da OHAL mi uygulanıyor?” diye sordu.

Levent Gök, yaptığı yazılı değerlendirmede, bölgeden gelen kısıtlı bilgilere göre, telefon ve internet kesintisi, sağlık hizmetlerine ulaşımda ve eğitimde aksaklıklar yaşandığının altını çizdi, kimi mahallelerde temel gıda ihtiyacının karşılanmasında da güçlükler yaşandığını söyledi. Kimi mahallelere elektrik ve su verilemezken, kaymakamlığın evlerin boşaltılıp başka bölgelere geçilmesi çağrısı yaptığına işaret eden Gök, “Gelişmiş bir demokraside, hukukun işlediği bir sistemde 10 günlük sokağa çıkma yasağı kabul edilemez.” dedi.

YASAK DERHAL KALDIRILMALI

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Silvan’da uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı. Sivil halkın elektriksiz ve susuz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Erdem, “Silvan’da yaşananlar, AKP’nin 7 Haziran seçimlerinden bugüne dek sürdürdüğü savaş politikalarının bir devamı niteliğindedir. 9 gün boyunca 100 kişinin yaşadığı bölgede halkın tümünü ‘terörist’ olarak niteleyerek çoluk çocuk demeden tüm yurttaşların yaşam hakkının hedef alınmasının insanları terörize etmekten başka bir amacı olamaz. AKP bu kaos stratejisinden acilen vazgeçip Silvan’daki yasağı kaldırmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşyeri ruhsatsız işçi sigortasız

SONRAKİ HABER

DTK öz yönetim gündemi ile toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...