12 Kasım 2015 11:08

ÇGD: AKP, gazetecilerin tazminatlarına ve işsizlik parasına göz koyacak kadar alçaldı

Çağdaş Gazeteciler Derneği işten çıkarılan gazetecilerin tazminatları ve işsizlik paralarının verilmek istenmediğini aktardı.

Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bugün TV ve Bugün gazetesinde işten çıkarılan gazetecilerin tazminatlarına ve işsizlik paralarına ilişkin bir açıklama yayınladı. ÇGD “AKP, gazetecilerin tazminatlarına ve işsizlik parasına göz koyacak kadar alçaldı. kayyum, İpek Koza Grubu’nda çıkardığı gazetecilerin tüm haklarını hemen vermelidir” dedi. 

ÇGD yaptığı açıklamada AKP iktidarının demokrasi ve emekçi düşmanı politikalarının, her yeni günde bir üst basamağa çıkarak despotizme doğru hızlı yöneldiğini, yaşanan süreçlere eleştirel bakma sorumluluğuyla gazetecilik mesleğinin gereğini yapan gazete ve televizyon kanallarına, siyasi ve ekonomik her türlü sansür ve baskıyı açık ve kapalı uygulayarak, halkın doğru ve farklı kanallardan haber alma hakkını engellediğini, basın kuruluşlarına yönelik kurumsal baskı düzeyini, doğrudan gazetecilere yöneltme aşamasına ulaştığını söyledi. 

İŞSİZLİK MAAŞI VERİLMEYECEK Mİ?

Dernek “İpek Koza Grubu’na bağlı Bugün ve Millet gazeteleri ile Bugün ve Kanal Türk televizyon kanallarına kayyum atanmasının ardından İstanbul ve Ankara bürolarında toplam 72 basın emekçisi işten çıkarılırken, bu gazetecilerin yasal hakları olan işsizlik maaşlarına da göz konulmuş durumdadır. İŞKUR’a başvuran gazetecilere, ‘işsizlik maaşı verilmeyeceği’ söylenirken, buna, İş Kanunu’nun 25’nci maddesindeki ‘Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri’ başlıklı düzenlemesi gerekçe gösterildi. Anlaşıldığı gibi meslektaşlarımızı işsiz bırakan gaspçı kayyum, ilgili resmi kurumlara işten çıkarılma gerekçesi olarak da kendi despotik tavrını değil meslektaşlarımızı suçlayarak, ‘ahlaki ve iyi niyet kurallarına uymama’ şeklinde bildirmiştir. İşsizlik maaşı konusunda yaşanan bu gelişmenin, işten çıkartılan 72 basın emekçisinin başta tazminat olmak üzere diğer haklarını gasp etmek için de kullanılacağı kesindir” dedi. 

'EMEKÇİLERİ SUSUZ, EKMEKSİZ, AÇ BIRAKMA AŞAMASIDIR'

Dernek bu durumun antidemokratik ve gaspçı anlayışların hukuksuzluklarına nasıl kılıf bulduklarına örnek olması bakımından önemli olduğunu aktadı. “Gelinen aşama, gazetecileri meydanlarda isimlerini anarak halka sövdüren, olmadı televizyon ekranlarında gazete sayfalarında tehdit eden, daha da olmadı dövdüren ve hatta siyasi uzantılarınca öldürten bu anlayışın emekçileri susuz, ekmeksiz, aç bırakma aşamasıdır” diye yazan ÇGD “Emekçinin ekmeğine göz dikecek kadar alçalanların aslında küçüle küçüle yok olacağını biliyoruz” aktardı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Twitter'ı daha güvenli kullanmanın 7 yolu

SONRAKİ HABER

Peşmerge Komutanı: Şengal'in yüzde 70'i kontrol altında, IŞİD kuşatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...