12 Kasım 2015 09:40

EMEP heyeti Adana'da Ankara Katliamı mağdurlarını ziyaret etti

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve beraberindeki heyet, Adana'da Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, saldırıda yaralı kurtulanlara geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu.

Paylaş

Adana’da bulunan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, İstanbul eski Milletvekili Levent Tüzel, katliamda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik ve Dilan Sarıkaya’nın babası İzzet Sarıkaya ilk olarak Birleşik Taşımacılık Sendikası(BTS) Adana Şubesi'ne başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

EMEP heyetini Anakara saldırısından yaralı kurtulan BTS Şube Başkanı Tonguç Özkan, BTS Şube Sekreteri Ahmet Avşar, yönetici ve üyelerin yanı sıra Ankara saldırısında yaşamını yitiren BTS üyelerinin aileleri karşıladı.

BTS, katliamda  11 üyesiyle birlikte üyelerinden Yılmaz Elmascan'ın eşi Gülhan Karlı Elmascan, İbrahim Atılğan'ın oğlu Veysel Atılğan ve sendikanın avukatı Uygar Coşkun'u kaybetmişti. Yaşamını yitirenlerden beşi BTS Adana Şubesi üyesiydi.

Ziyarette BTS Şube Sekreteri Ahmet Avşar, Emek Partisinin başından beri BTS’yi yalnız bırakmadığını söyleyerek ziyaretten dolayı teşekkür etti.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise Ankara katliamının emek, barış ve demokrasi güçlerine yönelik bir saldırı olduğunu ve bu saldırıya karşı hep birlikte mücadele ederek hesap sorulacağını söyledi. 

Saldırıyı gerçekleştirenlerin belli olduğunu, savaşla, tehditle halkı sindirmek istediğini söyleyen Gürkan, bunun sonuçlarını belli oranda 1 Kasım’da aldıklarını söyledi.  Örgütlü güçler olarak bu saldırının hesabının verilmesi siyasi ve hukuki bir mücadelenin birlikte sürmesi için gerekenlerin yapılacağı belirtildi. Dava süreci ile ilgili bilgi de veren Gürkan, ailelerin yan yana gelmesinin, bu davanın peşini bırakmamasının önemli olduğunu söyledi.

EMEP eski genel başkanı ve İstanbul eski milletvekili Levent Tüzel ise Türkiye’nin tarihinin katliamlarla dolu olduğunu, sürekli halka acılar yaşatıldığı söyledi. Bu katliamlara boyun eğmemek gerektiğini vurgulayan Tüzel, faşizme, gericiliğe, diktatörlüğe gidişe teslim olmamak grektiğini bunun için, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB başta olmak üzere en geniş kesimlerin içinde olacağı bir mücadele cephesinin hep birlikte örülmesi gerektiğine değindi. Bu büyük saldırıya hep beraber karşılık vermek gerektiğini anlatan Tüzel, Metin Göktepe davası deneyiminin bilindiğini, bu davanın da daha büyük barış ve demokrasi davasına çevrilmesi için çalışacaklarını ifade etti. EMEP heyeti, ailelere başsağlığı ve Şube Başkanı Tonguç Özkan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretlerine devam eden EMEP heyeti Ankara’dan yaralı olarak kurtulan Emek Gençliği Üyesi Nazlıcan Çelik’in evine gitti. Burada Nazlıcan Çelik ve ailesi ile görüşen Gürkan ve Tüzel, Nazlıcan’ın sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Seçim sonuçları üzerine değerlendirmeler yapıldı.

EMEP heyetinin bir sonraki durağı Ankara’da yaşamını yitiren öğretmen Gülhan Elmascan’ın abisi Özgür Can oldu. Gülhan Elmascan’ın abisi Özgür Can ve ailesine başsağlığı dileyen EMEP genel başkanı ve beraberindeki heyet burada bir süre sohbet etti.

Ziyaretin son durağı Dilan Sarıkaya’nın ailesi oldu. Burada Dilan’ın annesi Nesligül Sarıkaya ve Dilan’ın teyzeleri ile görüşüldü.

Gürkan ve Tüzel, katliamla ilgili sürdürülecek çalışmalar ve dava süreçleriyle ilgili bilgilendirme yaptılar. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir pakette 20 sigara olması tesadüf değil!

SONRAKİ HABER

Ford Otosan'dan işçi kıyımı savunması: Kanunun içinde hareket ettik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...