05 Nisan 2012 10:42

Ekonomik kriz intihara sürüklüyor

Yunanistan’da, borçları yüzünden bunalıma giren 77 yaşındaki emekli eczacı, parlamento binası önünde şakağına sıktığı kurşunla intihar etti. Yaşlı adamın üzerinde bulunan intihar notunda ekonomik sorunlar yaşadığı ve geride borç bırakmak istemediği yazıyor. Dimitris Hristulas’un kendini öldürdüğü b&o

Ekonomik kriz intihara sürüklüyor
Paylaş

Akşam saatlerinde ise parlamento binasının önündeki meydanda yüzlerce kişi toplandı. Göstericiler polise molotof kokteyli attı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Kemer sıkma önlemlerinin başlamasından sonra ülkede intihar vakalarının ve bunalıma girenlerin sayısının arttığı belirtildi.

Yunan medyasına göre eczanesini 1994’te satan bir çocuk babası Dimitris Hristulas, intihar mektubunda “Hükümet ayakta kalma şansımı yok etti. Çöplerden yiyecek toplayacak duruma düşmeden onurumla ölmeyi seçiyorum” dedi. Hükümet Sözcüsü Pantelis Kapsis, Hristulas’ın ölümünü bir “insanlık trajedisi” olarak niteledi ancak intiharın nedenlerinin tam olarak bilinmediğini söyledi.

Avrupa Birliği ve IMF, borçlarını ödeyemeyecek duruma düşmemesi için verdiği krediler karşılığında Yunanistan’ın ağır bir kemer sıkma programı uygulamasını şart koşmuştu. Bu önlemler çerçevesinde binlerce kişi işten çıkarıldı, vergiler artırıldı, çalışanların ve emeklilerin maaş ve ücretleri düşürüldü.

İTALYA’DA BİR AYDA 13 İNTİHAR

Yunanistan gibi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olan İtalya’da da intihar vakalarında artış yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta, başkent Roma’da 3 kişi intihar etti. Son bir ayda intihar edenlerin sayısı ise 13 oldu. Hayatına son verenlerin arasında, emekli maaşında kesinti yapılan 78 yaşında bir kadın da bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dersimliler: Bu toprakları terk etmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İsveçli Bakan: Türk basını beni hayrete düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...