11 Kasım 2015 16:58

Afganistan’da IŞİD’e ve hükümete karşı kitlesel tepki!

Paylaş

Afganistan'da binlerce kişi, IŞİD'in 7 kişiyi öldürülmesini protesto etti Pazar günü ülkenin güneyindeki Zabul vilayetinde IŞİD'e bağlı gruplar tarafından kafaları kesilerek öldürülen 1’i çocuk toplam 7 kişinin cenazeleri, başkent Kabil’de binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki kent meydanına getirildi. Cenazeler kent meydanında tutulurken, cenaze töreni hükümet karşıtı sloganların atıldığı protesto gösterisine dönüştü.

Protestoya Tacik, Türkmen, Özbek ve Hazar kökenli ve sayıları onbinleri aşan kadın, erkek, genç, yaşlı vatandaşlar “Beceriksiz başkan istemiyoruz”, “Gani ve Abdullah utanın. Hükümeti bırakın” , “Öldürülenlerin intikamını alacağız” sloganları attı ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'nin istifa etmesini istedi. Cenazelerle birlikte Kabil sokaklarında kilometrelerce yürüyen içlerinde genç kız öğrenciler ve kadınların da bulunduğu grup, hükümet tarafından Taliban ve IŞİD’e karşı etkili bir mücadele için gerekli sözler verilmedikçe cenazeleri defnetmeyeceklerini açıkladı. Ayrıca binlerce vatandaş protestoda, “Afgan hükümetini IŞİD ve Taliban terörünün sonlandırılması için yeterli tedbirleri almamakla” suçladı.  

IŞİD'ın Afganistan’daki yapılanması olan IŞİD-Horasan üyesi militanlar geçen aylarda içinde Hazaraların da bulunduğu otobüsteki 39 kişiyi kaçırmıştı. Kafası kesilerek öldürülen biri çocuk 7 Afgan sivil, kaçırılan Hazara kökenli yolculardandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Portekiz’de birleşik sol, sağı düşürdü

SONRAKİ HABER

Moskova’dan Suriye için 18 ay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...