11 Kasım 2015 15:49

İstek üzerine gözaltıda yeni skandal: Valilik çalışanına muhbirlik teklif etmişler!

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Valilik çalışanına, AKP karşıtlarını ihbar etmesi için muhbirlik teklifinde bulunuldu.

Emniyetin geçtiğimiz ay Ankara merkezli düzenlediği ev baskınlarıyla onlarca kişi gözaltına alınmıştı. Gazetemizin “İstek üzerine gözaltı” başlığıyla, operasyonun tek gerekçesinin Emniyet’e e-posta üzerinden gönderilen hakaret dolu bir ihbar metni olduğunu ortaya çıkarmıştı. O şikayet üzerine gözaltına alınması istenilen kişilerden biri de Isparta Valiliği’nde çalışan Elif Aydın idi. Büro emekçisi Elif Aydın, 6 Ekim’de gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi. Polis 4 gün gözaltında tuttuğu Aydın’a bir ay sonra muhbirlik teklifinde bulundu. Gözaltının Isparta’da yerel basına yansıması üzerine “mahalle baskısına maruz kaldığı” belirtilen Aydın, sendikası aracılığıyla suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

‘SAVCIYA İSTEDİĞİMİZ CEZAYI VERDİRTİRİZ’

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın, serbest bırakıldıktan bir ay sonra polis tarafından telefonla arandığını anlattı. Evde yalnız kaldığı bir zamanda arandığına dikkat çeken Aydın, “Telefon görüşmesinde cezaevine girmemi kendilerinin engellediğini, gözaltından kendilerinin çıkardığını ve bundan sonra da bunun karşılığı olarak onlara yardım etmek zorunda olduğumu söylediler. Muhbirlik yapıp, özellikle AKP’ye karşı siyasal faaliyetin içinde çalışan kim varsa onların ismini vermemi istiyorlar. İfadeleri kendileri hazırlayacaklar, onaylatacaklar ve bu isimleri alacaklar. Almak istedikleri isimleri de söylüyorlar. Gözaltındayken polisin ifademe girdiği zaman söylediği şey şuydu: ‘Bizim elimizdeki belgeler yasal, dinlemeler yasal, takipler yasal olmayabilir. Ama biz savcının yanına gideriz, bunları savcıya söyleriz. Bizim istediğimiz cezayı verdirtiriz’” diye konuştu.  

‘ORGANİZE BİR SUÇ’

Aydın’ın avukatı Engin Gökoğlu da suç duyurusunda bulunarak bu işi yapan kişiler hakkında dava açılmasını talep edeceklerini söyledi. Sonra da idari bir soruşturma başlatılmasını isteyeceklerini belirten Gökoğlu, ortada gayri resmi bir işlem olduğunun çok açık olduğunu dile getirdi. Hiçbir polis memurunun amirlerinin bilgisi olmaksızın, bir kamu görevlisini gayri resmi bir şekilde arayıp böyle bir şeye yeltenemeyeceğini ifade eden Gökoğlu, Aydın’a yapılan ajanlık teklifinin organize bir suç olarak anayasal suçlar bürosunca takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN GÜÇ ALIYORLAR

Olaya ilişkin basın açıklamasını okuyan BES Genel Sekreteri Davut Balıkçı ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenli olarak yaptığı muhtarlar toplantısında tüm kamuoyunun gözü önünde muhtarlara muhbirlik çağrısı yapması, kendileri gibi düşünmeyenleri iktidarları için tehdit olarak gören bir anlayışın sonucudur. İşkolumuzda yer alan kurumlarda üyelerimizin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek kurum yetkililerine yapılan şikayetler her geçen gün artarak devam etmektedir. Kamu emekçilerinin AKP’nin memuru olmaya zorlandığı bir süreç Memur Sen vasıta kılınarak ilerletilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu. Aydın’ın serbest bırakıldıktan sonra masumiyet karinesi yok sayılarak görev yaptığı kurum tarafından açığa alındığını belirten Balıkçı, yine olayın yerel basına yansıması üzerine üyelerin oturduğu evden çıkartıldığını ve mahalle baskısıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

E- POSTAYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Elif Aydın diğer 27 kişi gibi 6 Ekim’de emniyete gönderilen bir e-postada yazılı “Sosyal medyada gezinirken vatan hainlerinin fotoğraflarını paylaşan birçok kullanıcı gördüm” şikayetiyle gözaltına alınmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Danone işçilerine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da zırhlı araca saldırı: 1 polis yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...