05 Nisan 2012 10:32

Tes-İş: Kaza değil cinayet

TES-İŞ Yönetim Kurulu, Erzurum’da hayatını kaybeden beş TEDAŞ işçisi için yaptığı açıklamada, yaşananın kaza değil, cinayet olduğunu ifade etti.“Erzurum TEDAŞ’ta  çalışan 5 işçinin elektrik direğindeki arızayı gidermek için gölete açılmaları ve bir dizi tedbirsizlik ve ihmal sonucunda

Tes-İş: Kaza değil cinayet
Paylaş

TES-İŞ Yönetim Kurulu, Erzurum’da hayatını kaybeden beş TEDAŞ işçisi için yaptığı açıklamada, yaşananın kaza değil, cinayet olduğunu ifade etti.

“Erzurum TEDAŞ’ta  çalışan 5 işçinin elektrik direğindeki arızayı gidermek için gölete açılmaları ve bir dizi tedbirsizlik ve ihmal sonucunda feci şekilde hayatını kaybetmesi kamu vicdanını yaralamış, ülkemiz açısından utanç verici bir iş cinayetinin daha yaşanmasına neden olmuştur” denilen açıklamada, hayatını kaybeden işçilerden Mustafa Arifoğlu’nun Tes-İş üyesi, Feridun Öztürk, Ahmet Sait Turan, Rıdvan Takım ve Şahin Baykal’ın ise taşeron işçiler olduğu ifade edildi. Asıl işin taşeron firmaya yaptırılmasının sakıncalarının bir kez daha görüldüğü vurgulanan açıklamada, “Bu hadise ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği bilinci ve önlemlerindeki ciddi zafiyeti bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. TES-İŞ, işçilerimizi buz tutmuş gölete tedbirsiz gönderen, kurtarma çalışmalarında gecikmeye neden olan ve buzlu suyun içinde çırpına çırpına hayatlarını kaybetmelerine neden olanların bir an önce tespit edilmesi ve gerekli cezaya çarptırılmaları gerekir. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiye ölüm patrona teşvik yağıyor

SONRAKİ HABER

Hem ayrımcı hem yetersiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...