11 Kasım 2015 13:28

Adana'da YPG, MLKP ve BÖG gerillalarının mezarları tahrip edildi

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Küçükoba Mezarlığı'nda YPG, MLKP ve BÖG savaşçılarına ait 8 mezarlık, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Mezarlıkların tahrip edilmesine tepki gösteren aileler, tüm saldırılara rağmen mezarlıklarına sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Paylaş

Adana'nın Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahalllesi'nde bulunan ve yüzlerce HPG, YPG, YPJ, MLKP ve BÖG gerillalarının mezarının bulunduğu Küçükoba Mezarlığı'ndaki YPG'li Azad Çakar, Fırat Tanış, Ahmet Keskin, Özgür Ertan, Fatih Tanrıverdi, BÖG savaşçısı Bedrettin Akdeniz, MLKP savaşçısı Emre Aslan ve polis tarafından katledilen İbrahim Aras'ın mezarları dün gece kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edildi. Mezarlık başlarına gelen yurttaşlar ve HPG, YPG, YPJ, BÖG gerillalarının aileleri duruma tepki göstererek, mezarlıklara sahip çıkacaklarını ifade etti.

Mezarlıkta bulunan görevlinin kendisini aramasıyla saldırıdan haberinin olduğunu ve hemen mezarlığa geldiğini aktaran YPG'li Azad Çakar'ın babası Mehmet Çakar, üzerinde bayrak ve fotoğraf olan mezarlıkların tahrip edildiğini anlattı. Baba Çakar, "Biz polisten şüpheleniyoruz. Çünkü bunu başkası yapamaz. Bu mezarlıklarda YPG bayrakları olduğu için saldırdılar. Bu mezarlıkları tahrip edenlerin insanlıktan yoksun olduğunu düşünüyoruz" dedi. YPG'li Çakar'ın yakını Aziz Çakar, dün kendilerinin mezarlığına geldiğini ve bazı kişilerin hem kendilerini hem de mezarlıkları fotoğrafladığını aktarıp, " Bunun hiçbir dinde yeri yoktur. Biz insanlık istiyoruz. Bir insan eğer cenazesi yerin altında yeri yoksa bu ülkede yaşama hakkı yoktur, demektir" dedi.

YPG'li Fırat Tanış'ın babası Şirin Tanış, yapılanların bir vahşet olduğunu ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Mezarlıklarına sahip çıkacaklarını söyleyen Tanış, "Bu bayrak bunların gözlerine batıyor ve bundan dolayı bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Bizler daha güçlenip, mezarlıklarımıza sahip çıkacağız" dedi. YPG'li Özgür Ertan'ın babası Hakim Ertan, yapılan bu saldırının insanlığın bittiği nokta olduğunu söyledi. Baba Ertan, "Güçleri bu mezarlara yetiyor. Gizlice saldırıyorlar. Biz buradayız hani neredeler. Bizler çocuklarımıza sahip çıkacağız" dedi.

Saldırıya tepki gösteren BÖG savaşçısı Bedrettin Akdeniz'in annesi Sabiha Akdeniz ise, mezarlıklarının kendilerinin onuru ve şerefi olduğunu ve ne pahasına olursa olsun mezarlıklarını sahipleneceklerini kaydetti. Anne Akdeniz, "Biz davamızdan, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Gelin ve bizim yanımızda zarar verin korkaklar. Ben yine yaptıracağım oğlumun mezar taşını. Her gün kırsanız yok etseniz yine var edeceğim" dedi.

Yapılan saldırıların bölgede devam eden katliamların devamı olduğunu söyleyen MEYADER Adana Sözcüsü Murat Turgay, "Bu AKP'nin bir politikasıdır. Mezarlarımıza biz sahip çıkacağız. Gerekirse her gece burada nöbet tutacağız" dedi.

Polis: YASADIŞI BAYRAK OLMAYACAK

Mezarlık içinde görev yapan ve güvenlik amaçlı ismi vermeyen bir mezarlık çalışanı, son 3 gündür geceleri mezarlıkta hareketlilik olduğunu ve dün gece de 8 kişilik bir grubun mezarlıklara gelip, daha önce belirlenen mezarlara saldırdığını söyledi. Görevli, "Mezarlıklar Genel Müdürlüğü'nden buradaki mezarlık müdürlüğüne şuan için bir emir verilmiş. Mezarlıklarda yasadışı bayrak ve flamalar olmayacak. Olursa gereken yapılacakmış. polis tarafından söylenmiş müdüre. Mezarlıkların içinde yasadışı bir şey istenilmiyor; tekrar olursa tekrar müdahale olur" şeklinde konuştu. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Rektör, su su su su...’

SONRAKİ HABER

Mühendisler, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...