11 Kasım 2015 13:27

‘Rektör, su su su su...’

Balıkesir Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) erkek öğrenci yurdunda günlerdir akmayan sular öğrencilerin sabrını taşırdı.

Paylaş

Balıkesir Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) erkek öğrenci yurdunda günlerdir akmayan sular öğrencilerin sabrını taşırdı. Yaklaşık bin kişinin kaldığı yurtta, 3 gündür sular akmadığı için mağdur olan öğrenciler bu sorunu çözmek için muhatap bulamayınca önce yurt bahçesinde toplandı. Öğrenciler daha sonra “Rektör istifa, su su su su…”, “Rektör uyuma, öğrencine sahip çık” sloganları atarak rektörlük binasına yürüdü.

Rektörle görüşmek isteyen öğrenciler saatlerce bekledi. Rektörü ve yetkili kişileri bekleyen öğrenciler jandarma komutanının gelmesine de, “Bizim jandarma komutanıyla işimiz yok rektörle görüşmek istiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Yaklaşık 4 saat sonra gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Kuş ve yurt müdürü bilgi vermek istedi. Öğrencilerin sloganları ve protestosu üzerine konuşamayan yetkililer, birkaç öğrenciyi sözcü olarak alıp rektörlük binasında konuştular. Konuşma ardından yetkililerle görüşen öğrenciler suyun akacağına dair söz verildiğini ve bir daha böyle bir kesintinin olmayacağını bildirdi.

Gazetemize konuşan öğrenciler eğer su gelmezse eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Öğrenciler ayrıca, cumartesi günü ulaşım sorunlarının da çözülmesi için Balıkesir TTM önünde eylem gerçekleştirecek. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şair Gülsüm Cengiz: Emek yerde kalmaz

SONRAKİ HABER

Adana'da YPG, MLKP ve BÖG gerillalarının mezarları tahrip edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...