11 Kasım 2015 12:53

‘Parsel parsel davasında Bülent Arınç tanık olsun’

Bülent Arınç’ın Melih Gökçek için söylediği 'Ankara’yı parsel parsel sattı' sözleri üzerine açıklama yapan Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında Gökçek’e hakaret ettiği gerekçesi ile açılan dava ertelendi.

Paylaş

Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için söylediği “Ankara’yı parsel parsel sattı” sözleri üzerine açıklama yapan Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında Gökçek’e hakaret ettiği gerekçesi ile açılan dava ertelendi. Duruşmada Candan’ın avukatı Turgut Kazan, gerekli belgeleri sunarak Bülent Arınç’ın tanık olarak dinletilmesi talebinde bulundu. 

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, Melih Gökçek’e hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davanın ilk duruşması bugün Ankara Adliyesinde görüldü. Tezcan Karakuş Candan, savunmasında iddianamede belirtilen “Kimin rant için çalıştığını herkes biliyor” ifadelerine ilişkin olarak, Gökçek’in şahsına yönelik herhangi bir açıklama yapmadıklarını, Belediye Meclisinde alınan kararlara ve yapılan işlemlere yönelik açıklama yaptığını söyledi. Candan, “Parsel parsel sattı’ ifadesini Bülent Arınç söylemiştir. Müşteki de basında ‘Ayrıcalıklı imar yoluyla ben sattım’ şeklinde bunu ifade etmiştir” dedi.

Mahkeme başkanı dosyanın genişletilmesi ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla taraflara süre vererek, davayı 26 Ocak’a erteledi. 

Davayı demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra, CHP Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Ali Haydar Hakverdi, Mahmut Tanal ve Avrupa Delegasyonu’ndan Sema Çelirker de izledi.

‘GÖREVİMİZİ ENGELLİYORLAR’

Duruşmanın ardından basına açıklama yapan Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi: “Melih Gökçek’in şahsıyla ilgili sıkıntımız olduğundan değil, idari işlemler ve meclisinin aldığı kararlarla ilgili davalar açtığımızı, açmaya devam edeceğimizi belirttik. Ağzımızdan çıkan her söz dava konusu yapılıyor, hakkımızda dava açılıyor. Anayasa’dan aldığımız güçle, Mimarlar Odası’nın denetim görevini yerine getiremememize neden oluyor. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullanacağız. Görevimizi yapmamızı engelledikleri için Anayasa Mahkemesine gideceğiz.” 

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “Gökçek’in demokrasiyi ve hukuku yok sayması ve yargıyı meşgul etmesi nedeniyle buradayız. Melih Gökçek bu hakaret iddiasına kendisi de inanmamaktadır. Melih Gökçek ve avanesinin bunu neden yaptığını iyi biliyoruz. Ankara 20 yıldır yağmalanmaktadır, kent kimliği yok edilmiştir. Mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. 

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de, “İki kişi arasındaki isnatları teşhir eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı bugün hukukun gaspı ile yargılanıyor, bu gerçeği görmek gerekir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Polisin gaz fişeği Milletvekili Zeydan'ı yaraladı

SONRAKİ HABER

Mega proje Avrasya susuz bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...