05 Nisan 2012 10:11

Mali’ye demokrasi gelemedi

MALİ’de 22 Mart’ta sivil iktidarın devrilmesini fırsat bilip ülkenin kuzeyinde büyük kentleri ele geçiren Tuareg isyancıları, gerilla operasyonlarına son vereceğini ilan etti. Tuareg isyan hareketine destek veren en büyük gruplardan Azawad Ulusal Kurtuluş Hareketi, kısa adıyla MNLA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada,

Mali’ye demokrasi gelemedi
Paylaş

MALİ’de 22 Mart’ta sivil iktidarın devrilmesini fırsat bilip ülkenin kuzeyinde büyük kentleri ele geçiren Tuareg isyancıları, gerilla operasyonlarına son vereceğini ilan etti. Tuareg isyan hareketine destek veren en büyük gruplardan Azawad Ulusal Kurtuluş Hareketi, kısa adıyla MNLA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Bölgenin doğal sınırları kurtarılmıştır; perşembe gecesinden başlayarak artık askeri operasyonlar bitirilecektir” denildi.
Ülkede anayasal düzene geçiş sürecinin belirlenmesi için 5 Nisan’da bütün tarafların katılacağı bir Ulusal Kongre çağrısı yapan cunta lideri Amadou Sanago, bu önerisinden geri adım attı. Sanago, siyasi partiler ve kitle örgütlerinden çoğunun boykot edeceğini bildirmesi üzerine kongrenin “belirsiz bir tarihe” ertelendiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

11 Eylül Guantanamo’da yargılanacak

SONRAKİ HABER

İşçiye ölüm patrona teşvik yağıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...