11 Kasım 2015 12:45

Sivas'ta demir çelik işçilerine polis TOMA ile tazyikli su sıktı

4 aydır ücretleri ödenmediği için dün başlattıkları eylemi bugün de sürdüren yaklaşık 200 işçiye polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Paylaş

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları için yürüyüş yapan 200 işçiye polis TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Polis ve işçiler arasında yaşanan arbede sırasında ezilme tehlikesi yaşayan bazı işçiler fenalık geçirdi.

Maaşlarının ödenmemesine tepki gösteren işçiler, kent meydanında toplanarak "Sivas uyuma emekçine sahip çık", "Adalet mafyaya boyun eğmez" sloganları attı. İşçiler daha sonra İnönü Bulvarı üzerine çıkarak bir süre polis eşliğinde kaldırımda yürüdü. Grup ardından yola inmek istedi ancak polis buna izin vermedi. Bunun üzerine polis ile işçiler arasında arbede yaşandı. Yola kadar sıçrayan arbede sırasında, işçiler ile polis arasında yaşanan gerginlik nedeni ile cadde üzerindeki bazı araçlarda küçük çaplı hasar oluştu. Yaklaşık 15 dakika süren arbedenin ardından polis, işçilere TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bazı işçiler üstündeki elbiseleri çıkarıp bu müdahaleye tepki gösterdi. Bazı işçiler de arbede sırasında sıkışarak ezilme tehlikesi geçirdi. "Bu devlet sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan atan işçiler kaldırıma çıkarak Sivas Devlet Hastanesi önüne kadar yürüdü. Ardından da tekrar kent meydanına döndü. Burada yeniden bulvarı çift taraflı olarak trafiğe kapatan grup, valilik yakınlarına gelince, "Vali buraya" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan işçilerden Yavuz Yıldırım, haklı mücadelelerinde Sivas Valisi, milletvekilleri ve halkı yanlarında göremedikleri için büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Çok zor şartlar altında çalışmalarına rağmen emeklerinin karşılıklarını alamadıklarını ve son 3 yıldır tüm bayramlara parasız girdiklerini belirten Yıldırım, bir tam ücretlerini dahi 8 taksitte ancak alabildiklerini söyledi.

İşçiler haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Barosu Silvan için yardım kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

Bölge halkı Silvan için sokakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...