11 Kasım 2015 10:16

‘Taciz davasını geri çek' saldırısına Bakanlık müdahil oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tacizci ustabaşını işten attırdığı için kar maskeli 2 erkek tarafından darbedilerek, davayı geri çekmesi yönünde tehdit edilen Nuray Bayraklı’yı arayarak davaya müdahil olacağını bildirdi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Tuzla Organize Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Rimaks fabrikasında tacizci ustabaşını işten attıran kadın işçilerden Nuray Bayraklı, kimliği belirsiz kar maskeli 2 erkek tarafından “Davanı geri çekmezsen başına gelecekleri sen düşün” denilerek darp ve tehdit edilmişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, olayın Evrensel'de manşet olmasının ardından, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan’ı arayarak Nuray Bayraklı’ya psikolojik tedavi desteği ve koruma tahsis edeceklerini, ayrıca avukatları aracılığıyla davaya müdahil olacaklarını söyledi. Adile Doğan ile yapılan telefon görüşmesinin ardından Nuray Bayraklı’ya koruma tahsis eden Bakanlık yetkilileri, Bayraklı’nın evine psikolog da gönderecek. Olay gerçekleştiği zaman ifade vermek için karakola gittiklerini ancak polislerin ‘bizim bölgemiz’ değil diyerek olayın üzerinde durmadıklarını aktaran Doğan, bakanlığın telefonundan sonra polisin harekete geçtiğini belirtti.  

‘DEMEK Kİ SUSMAMAK GEREKİYORMUŞ’
Olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu ve gündüz vakti bile evden çıkamadığını söyleyen Nuray Bayraklı, bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi Evrensel'e anlattı: “Darbedildikten sonra olayın basında yer alınca bakanlıktan aradılar ve dava için bir avukat verdiklerini, avukatın davayı takip edeceğini, maddi manevi yanımda olacaklarını söylediler. 6 ay süreyle 1 koruma tahsis ettiler. Eve psikiyatrist göndereceklerini de söylediler. Geçtiğimiz gün de darbedildiğim yere olay yeri inceleme ekipleri geldi ve oraya 2 tane mobese takıldı. Demek ki bir şeyler olabiliyormuş, susmamak lazımmış.”
Bakanlığın telefonunun bir umut olduğunu belirten Bayraklı, şimdi de işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Bayraklı, “Çıktığım televizyon programlarında sendikanın sahip çıkmadığını söylediğim için kılıfına uydurup beni işten çıkarabilirler. Sendika temsilcisi Hasan Güneş, darbedildikten sonra eşime gidip ‘bunda büyütecek bir şey yok’ demiş. Dava sürecini başından beri bilmelerine rağmen bilmediklerini söyleyerek ikili oynadılar” dedi. Bayraklı, şimdi de mahkemede kendi lehinde şahitlik yapan arkadaşının tacizci ustabaşı tarafından ‘onun ağzını burnunu kıracağım’ şeklinde tehdit edildiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Silvan açıklaması: Batıdaki sessizlik kaygı verici

SONRAKİ HABER

Faruk Çelik: Asgari ücret 1 Ocak itibarıyla bin 300 lira olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...