11 Kasım 2015 08:20

Tan Oral, TÜYAP'ta çocuk okurlarının sorularını yanıtladı

Tan Oral, Kamil Masaracı ve Gülsüm Cengiz, İstanbul Kitap Fuarı’nda, Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenen söyleşide çocuklarla buluştular.

Paylaş

Çizer Tan Oral, Kamil Masaracı ve Gülsüm Cengiz, İstanbul Kitap Fuarı’nda çocuklarla bir araya geldi. Evrensel Basım Yayın’ın düzenlediği söyleşide, Oral’ın çocuklar için kaleme aldığı ve 10 öyküden oluşan kitabındaki karikatürler çocuklara gösterildi.
Oral, çocukluk yıllarında kedi, köpek ve atlarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, “Hayvanlarla tanışın. Onların gözlerinin içine bakın ve sizin gözlerinize bakmalarına izin verin. Onlarla çok iyi arkadaş olabileceğinizi görecekseniz” dedi. Karikatür çizmek için kalem ve kağıdın yeterli olduğunu belirten Oral, “Siz de yazabilirsiniz. Karikatür çizebilirsiniz” diye konuştu.
Kamil Masaracı, hayvan besleyen çocuklara, hayvanlarla ilgili öyküler yazmalarını önerdi. Gülsüm Cengiz ise konuşmasında “Tan Oral hayatı boyunca düşündü, çizdi. Hayata gülümseyerek bakmayı, ama aynı zamanda düşünmeyi ve sorgulamayı sağlayan karikatürler ortaya çıkardı” ifadelerini kullandı.
Söyleşide, Oral’ın bir çizgi film olarak hazırlanan, ardından kitap haline getirilen “Sansür” kitabı da konuşuldu. Oral çocuklara, “sansür” kelimesinin anlamını iyi öğrenmelerini ve sansüre daima karşı olmalarını öğütleyerek, “Çizgi filmi merak edenler de, Youtube’a “sansür” yazarak çizgi filmi bulup izleyebilirler” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

TAN ORAL'IN SANSÜR FİLMİ:

ÖNCEKİ HABER

Yavru yarasalar Facebook’ta binlerce beğeni aldı

SONRAKİ HABER

Bilgi'de, Azınlıklar ve Sosyal Medya Konferansı düzenlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...