05 Nisan 2012 10:06

Uğur için adalet talebi

MİLYONLAR Adalet İstiyor İnisiyatifi, 2 yıl 8 aydır hiçbir delil olmamasına rağmen tutuklu bulunan Öğrenci Uğur Ok için adalet istedi.Beşiktaş Adliyesi önünde toplanan yüzlerce ‘‘Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi’’ üyesi adına basın açıklamasını yapan Polen Ünlü, “Avrupa’nın fa

Uğur için adalet talebi
Paylaş

MİLYONLAR Adalet İstiyor İnisiyatifi, 2 yıl 8 aydır hiçbir delil olmamasına rağmen tutuklu bulunan Öğrenci Uğur Ok için adalet istedi.

Beşiktaş Adliyesi önünde toplanan yüzlerce ‘‘Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi’’ üyesi adına basın açıklamasını yapan Polen Ünlü, “Avrupa’nın faşizm belasıyla yüzleştiği yıllarda dönemin faşist diktatörlerinden Mussolini ‘Yirmi yıl bu beynin işlemesini durduramayız’ demişti ve sonrasında genç devrimci önder Gramsci tutuklanmıştı. Günlerdir Adliye önünden ayrılamıyor oluşumumuzun nedeni de yukarıda ki durum ve fikirlerin aynısıdır” diye konuştu.

Uğur Ok’un Balıkesir Üniversite matematik bölümü öğrencisiyken üyesi olduğu SGD’nin yasa dışı kabul edilerek tutuklandığını belirten Ünlü, yargılamanın hukuksuz olduğunu söyledi. Ünlü, 600’e aşkın öğrenci 100 civarında gazeteci ve binlerce politik tutsakla dünya birincisi olan Türkiye’de siyasi iktidarın Hitler ve türevlerinden farksız olmadığını dile getirdi. Muhalif olanların uzun tutukluluk süreci yaşadığını belirten Ünlü, Uğur Ok’un 2 yıl 8 ay boyunca delil olmadan tutuklu bulunduğunu kaydetti. Ünlü, tüm tutuklu öğrenciler serbest bırakılana kadar mücadele edeceklerini belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Utanç davası’nın duruşmasına devam edildi

SONRAKİ HABER

Nobelli Yazar Grass’dan İsrail’e şiirli eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...