10 Kasım 2015 10:57

Katliamda hayatını kaybedenler İTÜ’de anıldı

Paylaş

Ankara’da yaşanan katliamın birinci ayında İTÜ’lü Güney Doğan’ın aralarında olduğu 100 kişi İTÜ’de anıldı.
Yemekhane önünde başlayan eylem daha önce öğrencilerin barışa boyadığı Fen edebiyat merdivenlerinde son buldu. İTÜ’lü öğrenciler bu merdivenleri boyayıp Ankara’da yitirilen 100 kişinin isimlerini yazmış, Güney’İn silüetini çizmişti ancak önce AK-Gençlik ardından da rektörlük boyamıştı.Bunun üzerine öğrenciler tekrar boyamak istediğinde okula çevik kuvvet girmiş ve güvenlikler de saldırmıştı. Bugün ‘tüm bunlara inat yitirdiklerimizin anısına yürüyoruz’ diyen İTÜ’lüler yürüyüşte ‘İTÜ’lü bir fidan Güney Doğan, Ankara’nın hesabı sorulacak’ gibi sloganlar attı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Guris Özen, ‘Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri yaşandı. Barış ve özgürlük için mücadele eden 100 insanın katilleri halka düşman olan, iktidarını kanla kuran AKP’dir. Biliyoruz ki barış pankartlarını kana bulayan bin odalı sarayında başkanlık için ülkeyi savaşa sürükleyenlerdir. Katil AKP’nin yandaş rektörü Mehmet Karaca ise sıra arkadaşımız Güney Doğan’ın ölümüyle tatil ilan ettiği İTÜ’de Güneyimizin resmine bile tahammül edemediğini belirten Özen :‘Bizler bu ülkenin geleceği üniversiteliler olarak ülkede savaşa son vereceğiz. İTÜ Rektörlüğünün yaptığı engel Ankara’da katliamının hesabını sormamız için bir engeldir. Güney’in ve Ankara’da katledilenlerin ismini silmek onları öldüren zihniyetten farksızdır. Barış mücadelemizi yükselteceğiz ve Ankara’nın hesabını soracağız. Bir kez daha ilan ediyoruz gençlik olarak ülkemizin ve bu ülke halklarının AKP’nin kanlı planlarıyla karanlığa boğulmasına izin vermeyeceğiz.Yılmayacağız, unutmayacağız, affetmeyeceğiz!’ diyerek açıklamayı sonlandırdı. Basın açıklamasının ardından öğrenciler karanfil bırakarak eylemi sonlandırdılar. 
Ayrıca, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler ve Kazım Koyuncu’yu anmak için cuma günü  saat 16.00’da ‘Yeryüzünde Şarkılar Söylüyoruz’ adlı etkinlik gerçekleştirilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

AB Türkiye İlerleme Raporu açıklandı: İlerleme değil gerileme var

SONRAKİ HABER

Çeşme’deki kaçak RES’lere durdurma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...