05 Nisan 2012 09:54

Üniversitede amfi yıkımına tepki

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi amfileri yenilenmek için yıkılıyor. Öğretim üyeleri ve öğrenciler ise dönem ortasında yıkım yapılmasına tepki gösteriyor. Öğrenciler ve öğretim üyeleri, yıkımın eğitim-öğretim dönemine denk getirilmesine ve yapacakları etkinler için kendilerine alternatif s

Üniversitede amfi yıkımına tepki
Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi amfileri yenilenmek için yıkılıyor. Öğretim üyeleri ve öğrenciler ise dönem ortasında yıkım yapılmasına tepki gösteriyor. Öğrenciler ve öğretim üyeleri, yıkımın eğitim-öğretim dönemine denk getirilmesine ve yapacakları etkinler için kendilerine alternatif sunulmamasına karşı imza kampanyası başlattı.

EÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları, “Zamansız yıkım, amfisiz etkinlik olmaz!” başlığı altında başlattıkları kampanyada yıkım kararının ertelenmesini talep ediyor.

Amfilerin yıkılmasına karşı olmadıklarını dile getiren öğrenciler ve öğretim elemanları, yıkımın zamansızlığına dikkat çekerek, derslerini işledikleri ve çeşitli etkinlikler yaptıkları amfilerin yerine alternatif alanlar sunulmadığını söyledi. Kampanyayı destekleyenler amfilerin yıkılması halinde etkinlikleri gerçekleştirmenin mümkün olamayacağını dile getirerek; “Ya amfilerimizin yıkımı ertelensin ya da etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir yer tahsis edilsin” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hilmi Maktav da, her yıl öğrencilerle birlikte söz konusu amfilerde “Belgesel Film Günleri” düzenlediklerini belirterek, amfilerin aynı zamanda muhalif seslerin kendisini duyurduğu yerler olduğuna dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vur usta vur

SONRAKİ HABER

DÜ’de yüzlerce öğrenciden tecavüz protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa