05 Nisan 2012 09:43

Vur usta vur

Vur usta vur. Sürekli vur emekçiye ve alın teri ile geçinene. Nasıl olsa işin kolayını buldun. İki çıkış bir gündem kaynatma aradan sürekli zam kaptırmaca.Bir aydan beridir ülke gündemini sürekli oyalayarak yok eğitimde 4+4+4 yok Suriye müdahalesi derken sürekli akaryakıt fiyatlarına zam yaparak bütçe a&cce

Vur usta vur
Paylaş
Telat Çelik

Vur usta vur. Sürekli vur emekçiye ve alın teri ile geçinene. Nasıl olsa işin kolayını buldun. İki çıkış bir gündem kaynatma aradan sürekli zam kaptırmaca.
Bir aydan beridir ülke gündemini sürekli oyalayarak yok eğitimde 4+4+4 yok Suriye müdahalesi derken sürekli akaryakıt fiyatlarına zam yaparak bütçe açığını kapatmaya çalıştın. Adeta akaryakıt istasyonlarını vergi dairesine çevirdin. Dünyanın en pahalı yakıtını kullanan bu millete bunlar yetmiyormuş gibi evinde kullandığı mesken elektriğine yüzde 9.26 zam yaptın. Bu zam son altı ay içerisinde ikinci zam olarak hesaba katıldığında elektrik kullanımına meskenlerde yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılmış oldu. Üstüne bir de doğalgaza yüzde 18.72 oranında zam da eklenince adeta insanlar çileden çıktı.
Nasıl olsa bindin emekçinin, alın teri ile geçinenin ve emeklinin sırtına. Nasıl olsa okuduğun masala herkes inanıyor. Fırsat bu fırsat, elinden ne geliyor ise yap. Sakın bir acıma duygun olmasın. Bak senin bakanın geçen hafta akaryakıt zammını hatırlatan gazetecilere “Yakıt pahalı ise bisiklete binin!” diyecek kadar pervasız. Nasıl olsa halkta toleransın yüksek. Ye bakalım keseden sayın usta. Ama bunun da geçeceğini ve bir gün halka hesap verecek olduğunu unutma.
Vurguncunun, dolandırıcının, tefecinin ve zenginin değirmenine sürekli su taşımak ustalık değildir. Ustalık çok olandan çok alıp az olandan gerekirse almamakla olur. Gariban asgari ücretliden yüzde 30 vergi kesip trilyonluk mücevherden vergi almamakla ustalık olmaz, olsa olsa kepazelik olur. Parasız eğitim, parasız sağlık diyene şamarı basıp cezaevine kapatmak kolay. Bir de örgüt bağlantısı kurdun mu işlem tamam. Gücün yetiyor ise vurguncuyu, soyguncuyu ve tefeciyi cezaevine kapat da hepimiz görelim ustalığını.
Arabaya koyacak benzini olmayan bisiklete binsin, elektrik faturasını ödeyemeyen mum ışığında otursun, doğal gazı olmayan soba yaksın peki ekmeği olmayan ne yapsın? Pasta mı yesin?
Evet ustam evet nasıl olsa bu millet sizin masallarınızı yedikçe vurdukça vur. Bu milletin celladına aşık olan mahkumdan bir farkı kalmadı benim nazarımda. Ancak ustam bilesin deniz bitti. Yeter artık emekçinin sırtına bindiğin. Ayıptır günahtır artık yeter. Ücretiyle geçinene yaptığın maaş artışı küfür gibi ortada dururken bu yapılanı kabul etmek gerçekten mümkün de değil, insanı değildir.

*Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Sekreteri

ÖNCEKİ HABER

DHF’nin kapatılmasına tepki

SONRAKİ HABER

Üniversitede amfi yıkımına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa