09 Kasım 2015 18:38

Urfa'da üniversite öğrencilerinden ulaşım eylemi

Paylaş

Urfa Harran Üniversitesi'nde, eğitim gören öğrenciler, ulaşımda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için eylem yaptı.

Akşam saatlerinde bir araya gelen 500 civarında üniversite öğrencisi, dersliklerinin bulunduğu Osmanbey Kampusu'nun kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunduğunu ve ulaşım noktasında sıkıntı çektiklerini söyledi. Üniversiteye ulaşım noktasında hizmet veren otobüs sayısının yetersiz olduğunu belirttti. Durumu alkışlarla protesto eden öğrencilerin eyleminin ihbar edilmesi üzerine kampusa çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Polisin önlem aldığı öğrenciler adına konuşan Hasan Çelik, "Buraya az sayıda otobüs seferi yapıldığı için öğrenciler tıka basa insan onurunu zedeleyecek şekilde taşınıyor. Bu da yetmezmiş gibi otobüsler kampusa girmeden üniversite nizamiyesinde öğrencileri indiriyor. Bu nedenle öğrenciler yaklaşık 20 dakika yürüyüşün derslere güçlükle yetişiyor. Biz bu şekilde yolculuk yapmak istemiyoruz. Bu sorun çözülene kadar da eylemlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre üniversite giriş kapısında saz çalarak eylem yapan öğrenciler, daha sonra otobüsle kent merkezine döndü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yozgat’a mevsimin ilk karı yağdı

SONRAKİ HABER

Çağdaş İran sanatı İstanbul fuarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...