09 Kasım 2015 17:11

Aziz Güler için Mersin'de eylem

Paylaş

Birleşik Devrimci Parti Mersin İl Örgütü, Serêkaniyê'de IŞİD’e karşı direnişte yaşamını yitiren ve 21 Eylül'den bu yana cenazesi sınırda bekletilen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Aziz Güler (Rasih Kurtuluş) için Forum AVM önünde basın açıklaması düzenledi. 

"Rojava'da IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen Aziz Güler'in cenazesi 50 gündür ailesine verilmiyor" pankartının açıldığı açıklamaya, HDP il ve ilçe yöneticileri, Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) yöneticileri ve çok sayıda kişi destek verdi. 

"Aziz Güler yoldaş ölümsüzdür" ve "Aziz'den Kader'e mücadele büyüyor" sloganlarının atıldığı eylemde açıklamayı yapan Birleşik Devrimci Parti Mersin İl Başkanı Hakan Aktaş, "AKP hükümeti IŞİD karşı mücadele ettiğini söylüyor, fakat IŞİD'e karşı mücadele ederken ölümsüzleşen Aziz Güler'in cenazesinin sınırdan geçmesine izin vermiyor" dedi.

'AZİZ'İN CANSIZ BEDENİNDEN KORKUYORLAR'

Bir cenazenin 50 gün morgda bekletilmesinin insanlık dışı bir uygulama olduğunu kaydeden Aktaş, "Çünkü korkuyorlar, Aziz'in cansız bedeninin hala mücadeleye soluk oluşundan korkuyorlar" şeklinde konuştu. Kader Ortakaya'nın açtığı sınırdan Aziz Güler'i getireceklerini kaydeden Aktaş, "Aziz'in bedeninin tel örgülerde bekletilen her gününün hesabını soracağız. Susmayacağız, biz kazanacağız" dedi.

'NASIL BİR ÜLKE HALİNE GELDİK?'

Ardından söz alan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, bundan bir iki gün önce İçişleri Bakanlığı'yla görüştüğünü ve cenazenin sınırda bekletilmesinin insanlık suçu olduğunu söylediğini fakat kendisine "Geçmesine asla izin vermeyeceğiz" yanıtı verildiğini belirtti. Toplumsal barışın bu şekilde inşa edilmeyeceğini vurgulayan Atıcı, "Siz insanların ölüsüne bile saygı duymazken kalıcı barışı nasıl inşa edeceksiniz" dedi. Yaşanan bu durumdan utandığını kaydeden Atıcı, "Nasıl bir ülke haline geldik?" diye sorarak, sitem etti.

Konuşmaların ardından "Aziz Güler ölümsüzdür" sloganıyla eylem sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybinliler direndi, polis çekildi

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Devletin meşru güçleri dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...