09 Kasım 2015 13:26

Sabah’tan ‘Dumanlı kayıplara karıştı’ iddiası

Paylaş

Sabah gazetesi, bir süre önce Zaman gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılan Ekrem Dumanlı hakkında 18 Eylül’de yakalama kararı alındığını, “Dumanlı’nın 50 gündür polisten saklandığı, cep telefonu kullanmadığı ve hatta ‘Yakalanırım’ diye oy dahi vermediğini” iddia etti.

“Dumanlı’nın istifa kararı sonrası gazeteye de hiç uğramadığının” ileri sürüldüğü Sabah’ın haberinde, çıkarılan yakalama kararının, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Kısmen veya Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs” ve “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak veya Yönetmek” suçlamaları kapsamında olduğu belirtildi. 
Sabah gazetesinde Nazif Karaman imzasıyla yayımlanan haberde “Adresinde bulunamadı” derken “Ekrem Dumanlı’nın yaklaşık 50 gündür polisten kaçtığı, kesinlikle kendi cep telefonunu kullanmadığı, evine de gitmediği belirlendi” diye yazdı. 

Gazete Ekrem Dumanlı hakkında çıkarılan yakalama kararının, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Kısmen veya Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs” ve “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak veya Yönetmek” suçlamaları kapsamında olduğunu iddia etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AB ilerleme raporu: Basına yönelik saldırılar ve tehditler soruşturulmalı

SONRAKİ HABER

HDP: Taşeron uygulaması da, iş cinayetleri de sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...