06 Nisan 2012 09:31

‘Eli sopalı bir grup TKP’ye saldırdı’

Orak çekiç amblemli Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, partilerinin İstanbul irtibat bürosunun dün eli sopalı 30 kişilik bir grup tarafından basıldığını, Ankara’da ise 12 Eylül Darbesi davasından dönen bir grup TKP üyesine de demir sopalarla saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.TKP üyeleri, İHD İst

‘Eli sopalı bir grup TKP’ye saldırdı’
Paylaş

TKP üyeleri, İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyerek, 20 Ocak tarihinden itibaren Ankara, Mersin ve İstanbul’da kendilerine yönelik 5 saldırı gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada dün İstanbul’da gerçekleşen saldırıda biri 63 yaşında 5 parti üyesinin yaralandığı, 2’sinin ise hastaneye kaldırıldığı dile getirildi. Parti adına açıklama yapan Turgut Metin Öztürkoğlu, “Hem İstanbul hem de Ankara saldırılarından sonra, SİP-TKP’sinden MK imzalı tehditler ve bu saldırıların kendileri tarafından yapıldığının itirafı geldi. Bütün devrimci, sol, demokrat çevreleri komünistlere yönelik saldırılara karşı durmaya, sol içi şiddet ayıbını hortlatan bu provokasyona karşı tavır almaya çalışıyoruz” dedi. (İstanbul/DİHA)


TKP AÇIKLAMASI

Resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlayan çark çekiç amblemli Türkiye Komünist Partisi, şu açıklamayı yaptı: "Partimiz, Türkiye Komünist Partisi adını 2001 yılında aldı. 2001 yılında Türkiye Komünist Partisi adını almamızın hemen ardından bir kapatma davası ile karşı karşıya kaldık. TKP kapatılamadı. O zaman “Tarihte açılan bu sayfayı kapatamazsınız” demiştik. TKP'nin kapatma davası düştü. Ülkemizin köklü marksist geleneğini komünist adını taşıyan yasal bir siyasi parti olarak temsil etme görev ve onurunu 11 yıldır başarıyla taşıdık."

Yapılan açıklamada orak çekiç amblemini kullanarak Türkiye Komünist Partisi kurulması eleştirilerek şöyle devam edildi, "...Akıl almaz bir durum: Türkiye Komünist Partisi yıllardır bu ülkede açık siyaset zemininde mücadele ediyor ve bir avuç adam kendilerini “Türkiye Komünist Partisi” ilan ediyor; Türkiye Komünist Partisi'ni isim hırsızlığı ile suçluyor.
Sonra AKP medyası sahne alıyor, sonra üzerinde TKP yazan bayraklarla 20 kişi katıldıkları eylemleri ekranlara taşıyan haberciler sahne alıyor.
Sonra...
Sonra sopalar ve demirlerle Komünist gazetesi satan gençlere saldırıp “bizi dövdüler” diye televizyon kameralarının karşısında mazlumu oynayan provokasyon çetesini görüyoruz.

Türkiye'de Türkiye Komünist Partisi var. Provokasyonu ihbarcılık boyutuna taşıyanlar bu partiyi yıkamaz. Halkın gözünden düşüremez.
Arkasına cemaati alsın, AKP'yi alsın, liberalleri alsın, sopalarını ve demirlerini alsın gelsinler.
Binlerce komünistin emeğini, miting meydanlarını doldurmuş, Taksim 1 Mayıslarında TKP bayrağını omuzlamış onbinlerin adımlarını provokatörlere yedirmeyiz."

ÖNCEKİ HABER

İleri ama nereye doğru?

SONRAKİ HABER

Atanamayan bir öğretmen daha intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...