09 Kasım 2015 11:43

Sağlık ocağının kaldırılması 4 cana mal oldu

Başkale’ye bağlı Yanal Mahallesi’nde 23 yıl boyunca hizmet veren sağlık ocağının 6 yıl önce onarımdan geçmesinden sonra bir daha hizmete açılmaması sonucu 4 acil hasta yollarda can verdi.

Paylaş

Selman KELEŞ

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Yanal Mahallesi’nde 1986 yılında yapılan sağlık ocağı Eşmepınar Mahallesi’ne taşındı. 6 yıl önce 45 bin TL’ye onarımı yapılıp tekrar faaliyet vermesi beklenen sağlık ocağının hiç açılmaması bir yana, buraya bağlı sağlık personelleri de Eşmepınar’a gönderildi.

Mahalle halkından Ubeyd Karabağ, 6 yıl önce sağlık ocağının onarıldığını ve o günden bu yana hiç açılmadığını söyleyerek, şimdiye kadar köylerinden 4 kişinin tansiyon veya doğum sancısından, acil müdahale edilmediği için yaşamını yitirdiğini anlattı. Karabağ, “En basit bir iğne için bile ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyoruz. Çoğu insanın maddi durumu yok. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için sağlık ocağının tekrardan geri getirilmesi lazım. Kışın yollarımız kapalı, tipi oluyor araçlar yolda kalıyor. Eğer bir sağlık memuru ya da hemşire olsa bu kadar zorluk olmaz ve bu insanlarımız da ölmezdi” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri yetkilisinden HDP milletvekiline: Üç mahalleyi haritadan sileceğiz

SONRAKİ HABER

Çocuklara cinsel istismara 116 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa