09 Kasım 2015 10:25

Kayıp yakınları: Hukuk ve adalet varsa kemiklerimiz nerede?

Paylaş

Cizre’de 1990’lı yıllarda 21 kişinin katledilmesine ilişkin görülen JİTEM davasında Albay Cemal Temizöz ve Dönemin Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın tüm delillere rağmen beraat ettirilmesine tepkiler sürüyor. Kayıp yakınları “Türkiye’de adalet ve hukuk varsa kemiklerimiz nerede?” diye sordu.  

FAİLLER MAZBATALARLA YETKİLENDİRİLİYOR

1996 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin Demirli köyünde korucular tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Şirin Bayram’ın babası Mehmet Mustafa Bayram, faillerin devlet tarafından verilen mazbatalar ile yetkilendirildiklerini belirterek, “Bugün herkes kalkıp failler beraat etti diye tepki gösteriyor. Hayır onlar dün beraat etmedi, onlar en baştan beri beraat etti” dedi.Yaşamanın direnmek olduğunu ve sonuna kadar direnişlerini sürdüreceklerini kaydeden baba Bayram, mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

23 YILDIR FAİLLERİN YARGILANMASINI BEKLİYOR

Yine 1994’te  Kulp’ta askerlerce gözaltına alındıktan sonra bedeni ateşe verilerek katledilen Mustafa Bulut’un eşi Dilber Bulut da, 23 yıldır eşinin faillerinin yargılanmasını beklediğini ifade ederek, mahkemenin kararını kabul etmediklerini söyledi. Adaletin yerini bulması için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Bulut, “Kim olursa olsun, sadece cenazelerimizin kemiklerini istiyoruz” diye devam etti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, 17 Ocak'ta kongreye gidiyor

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce: Muhalefetin değişmeye ihtiyacı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa