09 Kasım 2015 09:02

Silvan'da özel harekatçılar kahveye saldırdı: 1 kişi yaşamını yitirdi

Silvan'da sokağa çıkma yasağının 7'nci gününde şiddetlenen saldırılarda özel harekat timleri bir kahvehaneye ateş açtı. 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de ağır yaralandı. Yasağın sürdüğü üç mahalleye yüksek tepelerden top atışı yapıldığı belirtilirken, Mescit Mahallesi'nde de yaşanan bir patlamada polislerin yaralandığı iddia edildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının 7'nci gününde saldırılar şiddetlenirken, özel harekat timleri yasağın olmadığı Feridun Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerindeki Dicle Kıraathanesi'ne ateş açtı. Tarama sırasında Mehmet Yavuz (45), Seyfettin Kurt (44) ve Abdulsamet Kesici (50) adlı kişiler ağır yaralandı.

Yaralılar yurttaşlar tarafından Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Mehmet Yavuz adlı yurttaş buradaki ilk müdahalenin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken yolda yaşamını yitirdi. Yaralı diğer 2 kişinin ise Silvan Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde tedavileri sürüyor.

İÇİŞLERİ YETKİLİSİNDEN HDP MİLLETVEKİLİNE: ÜÇ MAHALLEYİ HARİTADAN SİLECEĞİZ

Öte yandan yasağın sürdüğü Mescit Mahallesi'ne bağlı Eski Bitlis Caddesi üzerinde meydana gelen bir patlamada, çok sayıda özel harekat timinin yaralandığı iddia edildi. Yaralı polislerden 2'sinin Silvan Devlet Hastanesi'nde olduğu öğrenilirken, diğerlerinin ise Diyarbakır'a gönderildiği belirtildi. Hastanenin ise özel harekat timleri tarafından abluka altına alındığı görüldü. Aynı zamanda ilçeye dün geceden bu yana özel harekat timleri yığınak yaparken, yine Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ilçeye sevk edildi.

İlçeye tank sevkiyatı devam ederken, mahallelere girmeye çalışan zırhlı bir kepçe darbelenerek kullanılamaz hale geldi. Tankların ise 3 mahalleyi tam karşıdan gören Gaza Topê Tepesi'ne konuşlandırılarak, buradan mahalleye top atışları yaptığı belirtildi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Bir Sen Temsilcisi: Karma eğitim fıtrata aykırı

SONRAKİ HABER

86 yaşındaki profesöre 'asker kaçağısın' baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...