09 Kasım 2015 08:44

Eğitim Bir Sen Temsilcisi: Karma eğitim fıtrata aykırı

Paylaş

Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir Sen’in Urfa/Birecik temsilcisi Nahsan Aydın, karma eğitimin insan fıtratına aykırı olduğunu iddia etti.

kamuajans.com’da yer alan ve Diken.com.tr'nin yansıttığı habere göre, karma eğitimi ‘dayatma’ olarak niteleyen Aydın, “Bırakalım veliler, istedikleri şekilde istedikleri okula çocuklarını göndersinler. Çocuklarını karma eğitim okullarına göndermek istemeyenler var. Bu insanların taleplerini dikkate almamız lazım” dedi.

Aydın, “Karma eğitim yapmayan okullarda öğrenciler daha başarılı oluyorlar. Olaya başarı gözüyle bakıyorsak bu anlamda çocukların başarısı da artacaktır. Ayrıca karma okullarda bazı öğretmenlerin karşıt cinsleri yan yana oturtma gibi yanlışları olabiliyor. Bunlar insan fıtratına aykırıdır” diye konuştu.

Bu durumun, cinsiyet ayrımı veya baskınlığı olarak yorumlanmaması gerektiğini dile getiren Aydın, “Bu, çocuğun fıtratına göre yetişme ortamı sağlanmasıdır. Bunu insanlarımızın tercihine bırakmamız lazım. Bırakalım bu konuda velilerimiz karar versin” ifadesini kullandı.

FİŞLEME İDDİALARIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Nahsan Aydın daha önce fişleme iddialarıyla gündeme gelmişti. Burcu Karakaş'ın Milliyet'teki haberinde 64 kişinin yer aldığı listede okul müdürlüğü mülakatına giren öğretmenlerin "Üye değil. Her zamanın adamı. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Tutarsız, güvensiz, iki yüzlü, dengesiz ve paracı. Kesinlikle barajın altında kalmalı”, “Üyemiz. Karakterli biri. Kesinlikle değerlendirilmeli”, “Türk Eğitim-Sen üyesi. Aşırı ülkücü biri”, “Kesinlikle değerlendirilmemeli. Alevi militan biri. Barajı aşarsa ilçedeki kız lisesine kesin atanabilir. Her şekilde engellenmesi gereken biri”, “Çok tehlikeli. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Paralelin Birecik abisi”, “Türk Eğitim-Sen üyesi. Kesinlikle değerlendirilmemeli. Türk faşisti. Militan biri”, “Ulusalcı, kesinlikle değerlendirilmemeli”, “Hiçbir sendikaya üye değil. Dengesiz, tutarsız ve hiçbir şekilde idarecilik yapamayacak biri” şeklinde fişlendiği belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih ve Zeytinburnu'da 36 saatlik su kesintisi

SONRAKİ HABER

Silvan'da özel harekatçılar kahveye saldırdı: 1 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...