05 Nisan 2012 08:58

Kalan Müzik 20. Yıl Konserleri Telvin’le devam ediyor

1995 yılında Erkan Oğur, İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu biraraya gelip Telvin’i kurdular ve müzikle ilgili arayışlarını birlikte sürdürmeye başladılar. Bu arayış grup üyeleri için Telvin kavramının müzikteki ifadesi idi. Telvin, Arapçada renklendirme anlamına geliyor. Ancak, Tasavvuf erbabı, halden hale geçmeye, karar halin

Kalan Müzik 20. Yıl Konserleri Telvin’le devam ediyor
Paylaş

1995 yılında Erkan Oğur, İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu biraraya gelip Telvin’i kurdular ve müzikle ilgili arayışlarını birlikte sürdürmeye başladılar. Bu arayış grup üyeleri için Telvin kavramının müzikteki ifadesi idi. Telvin, Arapçada renklendirme anlamına geliyor. Ancak, Tasavvuf erbabı, halden hale geçmeye, karar haline doğru yürüyüşe Telvin der.
Telvin üyeleri ise yaptıkları müziği şöyle anlatıyor; “Tutku, korku, aşk, hırs, nefs gibi insani zaaflardan, egolardan arındığımız noktada hâlâ müzik var ise, bu saf müziktir. Temalar, kainattaki müzik enerjisinin Anadolu’ya hediye edilen kısmına dayalı olarak biçimlenip, geniş doğaçlamalar içeren kendine özgü tavrı ile halden hale geçmeyi ifade etmiş, yaşamımızdaki müzik hallerinin de bir ifadesi olmuştur. Telvin hem iddiasız hem de sınırsızdır. Müzik bir mekan ise biz kapısını dışarıdan çaldık. Şans eseri kapı açıldı. İçeri girdik ve kapı üzerimize kapandı. İçeride kaybolduk. Dışarıya açılan kapıyı arıyoruz... Müzik geçmişe ait bir olgudur. Gelecekte müzik tabii ki var olacaktır, ancak gelecekteki müziğin varlığı geçmişine bağımlıdır.”

Telvin üçlüsü yıllarca birlikte çaldıktan sonra, bir defaya mahsus, 2006 yılında ilk albümünü Kalan Müzik etiketi ile yayınladı.

Telvin çeşitli sanatçıların zaman zaman eşlik etmesi ile yoluna devam etti. Temelindeki doğaçlama prensibinden beslenerek çeşitli renkleri bir araya getirerek, çeşitli haller aldı. Telvin’in bu hallerinden biri olan ‘Erkan Oğur, Anatolian Blues’ 6 Nisan 2012 tarihinde Cemal Reşit Rey sahnesinde. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Günlerin köpüğü

SONRAKİ HABER

“Kimse evinde soğuk bir havanın olmasını istemez”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...