07 Kasım 2015 12:12

Emniyet bir ay sonra isimleri verdi

Paylaş

Şırnak’ta polisler tarafından katledildikten sonra cenazesi zırhlı aracın arkasına bağlanarak yerlerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik’e dair yürütülen soruşturmada, polislerin isimleri savcılığa yeni ulaştı.

Emniyetin isimlerini ilettiği 6 polisin, önümüzdeki hafta ifadeleri alınacak. Birlik ailesinin avukatı Büşra Demir, adil bir yargılama yapılabileceğinden pek ümitli olmadıklarını dile getirdi.

Şırnak’ta 2 Ekim günü merkez Dicle Mahallesi’nde 28 kurşun ile katledilen sonra cenazesi zırhlı araç arkasına bağlanarak yerlerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in ölümüne ilişkin polisler daha ifade vermedi. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı soruşturmada, savcılığın olay günü görevli olan polislerin isimlerini talep ettiği ancak Şırnak Emniyet Müdürlüğünün isimleri bir türlü vermediği bildirildi. Savcılığın bu talebine, emniyetin aradan geçen sürede ısrarla cevap vermemesi üzerine Birlik’in avukatlarının emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıkları sırada 6 polisin ismi savcılığa iletildi. 

Savcılığın sadece akrep aracı içerisindeki polisleri soruşturma kapsamına alması avukatların tepkisine neden olurken, isimleri iletilen bu 6 polisin de önümüzdeki hafta savcılığa çağrılarak ifadelerinin alınması bekleniyor.

6’DAN FAZLA POLİS SORUŞTURULMALI

Aile avukatlarından Büşra Demir, görevli tüm polislerin isimleri konusunda emniyet ve savcılığın bilinçli bir politika izlediğini dile getirdi. Demir, “Burada tam bir ay önce katledildi. İsimler bir günde gelebilirdi. Biz defalarca talep ettik, ancak isimler verilmedi. Savcılık, ‘Şırnak Emniyet Müdürlüğüne yazı yazdığını ancak isimleri göndermediği için ifadeye çağıramıyoruz’ diyordu. Gelinen nokta da 6 polis ismi savcılığa iletilmiş. Ancak yeterli değil” dedi.   Demir, “Orada onlarca polis vardı. Biz hepsinin değişik suçlardan yargılanması gerektiğini ifade ettik. O yüzden hepsinin isim listesi gelmeli. Ve hepsi ifade vermeli” dedi. 

Savcılığın sadece “Kişinin hatırasına hakaret” suçundan soruşturma açtığını da hatırlatan Demir, olayda “Kasten adam öldürmek”, “işkence”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Suçu bildirmeme” gibi değişik birçok suç olduğunu belirtti. (Şırnak/DİHA)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Kayıp yakınları sordu: Temizöz suçsuzsa 21 insanı kim öldürdü

SONRAKİ HABER

JİTEM Davasından beraat edenlere mahkeme şimdi de tazminat hakkı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...