06 Kasım 2015 13:01

Kaymakam brifing verdi, polisler görüntülerini sildi

Paylaş

Beytüşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, İstanbul'dan özel olarak getirilen bir grup gazeteci ile birlikte yerel basın mensuplarını ilçede 25 Eylül'de yaşanan çatışma yerine götürüp, brifing verdi. Ancak bu brifing sonrası polislerce gözaltına alınan yerel basın mensubu Emin Bal, götürüldüğü emniyette çektiği görüntüleri silinip, tehdit edildi.

Şırnak'ın Beytüşebap İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, ilçede 25 Ekim günü yaşanan çatışmaya dair brifing vermek üzere İstanbul'dan özel davet ile bir grup gazeteci getirdi. İlçeye getirilen gazeteciler, kentte ulusal basına da haber geçen kimi yerel basın mensupları ile birlikte çatışma bölgesine götürüldü. Çatışma bölgesine götürülen gazetecilere burada Kaymakam Güntepe tarafından brifing verildi.

TV bültenlerini ve gazete sayfalarını süslemek üzere verilen bu birifingin ardından getirilen İstanbul'a geri dönerken, brifingi takip eden yerel basın mensubu Emin Bal, çatışma bölgesinden geri dönülmesi sonrası ilçe merkezinde polislerce gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Bal, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek, kamerasına el konuldu.

Bal'ın, Kaymakam Güntepe'nin konuşması, kendileriyle gelen polisler ve olay yerine dair detayları içeren görüntülerini silen polisler, diğer görüntüleri ise bir CD'ye aktarıp kendisine vererek kamera kartındaki tüm görüntüleri sildi.

Polislerin görüntülerini sildikleri Bal'ı, 'Bundan sonra polisi çekmeyeceksin' diyerek tehdit ettikten sonra serbest bıraktı.

Davet edildiği brifing sonrası karşılaştığı bu uygulamanın 90'lı yılların bir tekrarı olduğu dile getirerek tepki gösteren Bal, gazeteciler olarak ilçede can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nokta Dergisi tutuklamalarına itiraz...

SONRAKİ HABER

Gumi Gıda işçileri alacakları için nöbette!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...