06 Kasım 2015 12:24

Kader Ortakaya mezarı başında anıldı

Paylaş

Kobanê direnişi sırasında Suruç sınırında askerler tarafından ölüdürülen Kader Ortakaya mezarı başında anıldı.

Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖP-G), geçtiğimiz yıl 6 Kasım'da Kobanê-Suruç sınır hattında askerlerce açılan ateş sonucu katledilen Kader Ortakaya'yı Habibler Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında andı. "Ateşi tutuşturan kıvılcıma bin selam, Kader Ortakaya ölümsüzdür" pankartının açıldığı anmada, "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Kader'e sözümüz devrim olacak" sloganları atıldı. Ortakaya'nın arkadaşları ile ablası Ayşegül Ortakaya'nın da katıldığı anmada konuşma yapan TÖP-G aktivisti Perihan Koca, "Kader'in katilleri cihatçı, katliamcı çetelere cephe geriliği yapan hırsızlığa, yolsuzluğa ve seri cinayetçiliğe bulaşmış AKP iktidarıdır, devlet terörünün kendisidir" dedi.

'KADER KADIN AYAKLANMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ'

Ceberut iktidardan ve burjuva mevzilerinden hesap sormaya devam edeceklerini söyleyen Koca, "Kadın iradesinden korktukları için Kader'i katlettiler. Kader'in bıraktığı onurlu bayrağı her daim ileri taşımaya devam edeceğiz. Kadın öncülüğünü en ön saflarda devam ettireceğiz. Çünkü bu topraklarda kadın ayaklanması yaşanıyor, Kader de buna öncülük etti" diye konuştu.

Ortakaya'nın mezarına kırmızı karanfillerin bırakıldığı anma, Ortakaya'nın sürekli söylediği Avusturya İşçi Marşı'nın okunmasıyla son buldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis, gazeteciyi tehdit etti: Hiçbir şey eskisi gibi değil artık, size öğreteceğiz

SONRAKİ HABER

Bakanlık kadına yönelik şiddeti engellemek için Diyanet’le çalışıyormuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...