06 Kasım 2015 12:06

Polis, gazeteciyi tehdit etti: Hiçbir şey eskisi gibi değil artık, size öğreteceğiz

Paylaş

Polis Beyazıt'taki YÖK protestosunda bianet muhabiri Beyza Kural'ı ters kelepçe takarak gözaltına almak istedi. "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi değil artık, bunu öğreteceğiz size" diye bağırdı. Diğer muhabirlerin müdahalesi sonucu Kural'ı serbest bırakıldı. 

Polis, Kural'ı haber takip ederken ters kelepçe takarak polis aracına bindirmek istedi.

Bu sırada "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi değil artık, bunu öğreteceğiz size" diye bağırdı. Polis Kural'ın elinde olan gazeteci kimliğini de çekip kopardı.

Polis "Ben kabzımal mıyım" diye bağırdı.

Polis ters kelepçe takarak ve darp ederek çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Kural’ın yaşadığı bu baskıya Bianet Yazarı Çiçek Tahaoğlu ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Temsilcisi Erol Önderoğlu’dan tepki geldi. Çiçek Tahaoğlu, “Polisin arkadaşımıza söylediği gibi bundan sonra eskisi gibi olmayacağı açık. Aslında eskiden de çok iyi değildi zaten ama bundan sonra polis şiddeti artarak devam edecek. Ve polis bunu açık açık söylüyor” dedi.

Erol Önderoğlu da “Güvenlik kuvvetleri hele ki en üst düzey siyasetçilerle cesaretlendirildiğinde aleni bir suç işleseler dahi dokunulmazlıktan yararlanacaklarını içselleştirmiş durumdalar. Son aylarda gelişen yaygın baskılar medyanın tüm yelpazelerine bir siyasi merkezin iradesinde yürütüldüğü için hak arama bakımından hukuk devletine kapalı olduğunu bize gösteriyor. Polisin, arkadaşımız Beyza Kural’a yönelik, gazeteciliği hiçe sayan ve bir o kadar da öz güvenle gerçekleştirildiği saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Hükümetin ve siyasi partilerin de polisin “Bundan sonra bu şekilde olmayacak” sözlerinin arkasındaki manayı ortaya çıkarmasını istiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 


Video Bianet'ten alınmıştır.

ÖNCEKİ HABER

Bakırçay'ın kararlılığı termikçilere geri adım attırdı

SONRAKİ HABER

Kader Ortakaya mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...