05 Kasım 2015 08:48

YPJ’den Nepalli kadın gerillara mektup

YPJ Kobanê Komutanlığı, Nepal’deki ANWA’lı kadınların mesajına cevaben yayınladığı mesajda, Nepalli kadınların, sömürgecilere karşı başarılı gerilla mücadelesinde önemli bir rol oynadığı da belirtildi.

Paylaş

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Kobanê Komutanlığı, Nepal Devrimci Ulusal Kadın Örgütü (ANWA) üyesi kadınların mesajına, bir mesaj ile yanıt verdi.

“Öncelikle sizleri Kobanê zaferi ruhu ve özgürlük tutkumuzla selamlarız. Mesajınız 1 Kasım Dünya Kobanê Günü öncesinde bizlere ulaştı. Bu tarih, bizim açımızdan çok değerli olan mesajınıza ayrıca anlam yükledi” diyen YPJ Komutanlığı, dünyanın dört bir yanındaki kadınların, Kobanê’deki direnişi kendi özgürlük mücadeleleri olarak görmesinin kendileri açısından hem oldukça önemli, hem de anlamlı olduğunu vurguladı.

IŞİD ve onun ortaklarına karşı yürüttükleri direnişin sadece Kürtler tarafından verilen yerel bir mücadele olmadığı da belirtilen mesajda, “Kadınların öncülük ettiği bu direniş evrensel bir karaktere sahiptir. Burada sadece kendimizi, halklarımızı ve topraklarımızı çetelerin saldırılarına karşı savunmakla sınırlı kalmıyoruz. Aynı zamanda insanlığı savunuyoruz. 

Bizim direnişimiz, öz savunmaya dayalı olan bir mücadeledir. Bizler için öz savunma sadece silah alıp kendini saldırılara karşı savunmakla sınırlı değildir. Öz savunma aynı zamanda, savunduğumuz değerlerin yaşamsal kılınıp büyüyebileceği zemini yaratmakla ilgilidir. Bütün birey ve halkların toplumsal sürece doğrudan katılım sağladığı demokratik inşa etmekle ilgilidir. Kadınlar olarak bu özgür yaşamı ve demokratik toplumu inşa mücadelesinin öncülük misyonunu üstlenmiş bulunuyoruz” dedi.

Nepalli kadınların, başarılı gerilla mücadelesinde önemli bir rol oynadığı da belirtilen mesajda şunlar vurgulandı: “Mesajınızda da kaydettiğiniz gibi silahlı mücadelede sağlanan zafer asla nihai zafer olamaz. Devrimin değerlerini güvence altına alacak demokratik ulusu inşa mücadelesi çok daha zorlu bir mücadeledir.

Nepal’daki devrim yanı sıra mevcut siyasal ve toplumsal sürece katılım düzeyiniz bize güç veriyor. Kürdistan’daki mücadelemiz, deneyimlerimiz ve kazanımlarımızın da size güç verdiğini görmek bizim açımızdan sevindiricidir. Kürdistan ile Nepal arasındaki köprüleri daha da güçlendirip böylece özgürlük ve gerçek demokrasi için evrensel militan mücadelemizi büyütelim. Sizler de bizler de dağlı halklarıyız. Dağlı halklar kardeştir. Kürdistan’ın en yüksek dağlarından Himalaya Dağları’nın zirvelerinde ve eteklerinde yaşayan siz Nepallı kadınlara en devrimci selamlarımızı gönderiyoruz.

Yakında ülkenizde tekrar buluşmayı umut ederken, sizleri Kürdistan’da ağırlamaktan mutluluk duyarız. Nepallı eski gerilla savaşçılarını, Kürt gerilla savaşçılarının mücadeleci militan kadınlarına has özgürlük tutkusu ve devrim ruhu ile sizleri kucaklayacağı Kürdistan dağlarında ve Rojava’da karşılamaktan onur duyarız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD: IŞİD'e karşı savaşan Suriye Demokratik Güçleri'ne silah yardımımız sürecek

SONRAKİ HABER

Munzur Su, grevdeki işçilerden 7’sini işten attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...