05 Kasım 2015 06:30

Gezici'nin cenazesi polis saldırıları nedeniyle mahalleden çıkartılamıyor

Sokağa çıkma yasağının 3'üncü gününe girdiği ve şimdiye kadar 4 kişinin özel harekat timleri tarafından öldürüldüğü Silvan'da, dün öldürülen Engin Gezici'nin cenazesini almaya çalışan aile, özel harekat timleri tarafından taranarak engelleniyor.

Paylaş

Önceki gün ilan edilen "Sokağa çıkma yasağı" ile birlikte polis saldırılarının ve çatışmaların şiddetlendiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 4 kişi özel harekat timleri tarafından öldürüldü.

Saldırılar üçüncü gününe girerken, Müslüm Tayar, Sertip Polat'ın ardından dün Tekel Mahallesi'nde en küçüğü 2 en büyüğü 7 yaşında olan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici ve 4 çocuk annesi olan halası 55 yaşındaki İsmet Gezici, özel harekat timleri tarafından öldürüldü. 

Muş'ta çobanlık yapan Engin Gezici, 1 hafta önce havaların soğumasıyla birlikte Tekel Mahallesi'ndeki evine geri döndü. Saldırıların başladığı sırada eşi ve çocuklarıyla evde bulunan Gezici, yasağın ikinci gününde ekmek almak için dışarı çıktı. Evinin kapısına çıktığı sırada yüksek binalara konuşlandırılmış özel harekat timleri tarafından hedef alındı. 

KADINLAR TARAFINDAN MAHALLEDEN ÇIKARTILDI

Göğsüne isabet eden kurşunla Engin Gezici yere düşerken, halası İsmet Gezici ise yere yığılan yeğenini almaya çalışırken özel harekat timleri tarafından tarandı. Tarama sonucu Engin Gezici olay yerinde yaşamını yitirirken, hala Gezici ise ağır yaralandı. Uzun süre çevredeki yurttaşlar hala ve yeğene ulaşmak için çabaladı.Uzun uğraşlardan sonra mahallede bulunan kadınlar, yaralı hala Gezici'yi söktükleri kapının üzerine koyup omuzlayarak, kurşunların hedefi olmamak için evlerin bahçelerinden yasağın olmadığı bir caddeye çıkardı.
Buradan da yurttaşlara ait bir araca bindirerek Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan hala Gezici, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Gezici, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Tekel Mahallesi'nde bulunan Engin Gezici'nin eşi Sevgi Gezici ve çocukları mahalleden yurttaşlar tarafından çıkarılarak Gezici'nin annesi Seviye Gezici'nin evine getirildi. Engin Gezici'nin cenazesi ise, saldırılar nedeniyle mahalleden çıkarılamazken defalarca cenazeyi almaya çalışan aile, üzerlerine ateş eden özel harekat timleri tarafından engellendi.

'KÜRT OLDUĞUMUZ İÇİN ÖLDÜRÜLÜYORUZ'

Kendilerine yaşatılanlara tepki gösteren Engin Gezici'nin annesi Seviye Gezici, "Kürt olduğumuz için katlediliyoruz. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden bizi katlediyor. Oğlum battaniyelere sarılı mahallede esir kaldı. Cenaze mi bile almama izin vermiyorlar. Oğlumu almaya gidiyorum tarıyorlar. Bu nasıl bir insanlıktır?" diye sordu. Gezici, "Oğlum ve halası şehittir. Bizi ne kadar öldürseler de bitmeyeceğiz. Buradayız direnmekten vazgeçmeyeceğiz" diyerek, kendilerine yaşatılan vahşetin daha ne kadar süreceğini sordu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de cam işçileri, eylemi bitiren Kristal İş yönetimine tepkili

SONRAKİ HABER

Dolar tırmanışa geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa