05 Nisan 2012 03:59

'Grevsiz sendika yasası' yasalaştı

Meclis Genel Kurulu'nda iki bölüm halinde görüşülen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 35 maddelik tasarı kabul edilerek kanunlaştı.TBMM Genel Kurulu'nda iki bölüm halinde görüşülen Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 35 maddelik ta

'Grevsiz sendika yasası' yasalaştı
Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda iki bölüm halinde görüşülen Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 35 maddelik tasarı kabul edilerek kanunlaştı. Memurların 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere zamlarının da belirlenmesinin beklediği, 12 Eylül Anayasa Değişikliği nedeniyle yapılan sendikal düzenlemeler Meclis'ten geçti. Önümüzdeki günlerde memur sendikalarıyla zam oranları için başlayacak toplu sözleşme sürecinin yasası tamamlandı. Konuya ilişkin bir teşekkür konuşması yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kamu çalışanlarının haklarını düzenlemesi için önemli bir çalışma olan kanun hayırlara vesile olsun" dedi.

Muhalefetin "Grevsiz sendika yasası" olması nedeniyle eleştirdiği yasa ile böylece memurların 15 Mayıs 2012 tarihinde yansıyacak olan 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olacak maaş zamlarının da yasal görüşmelerinin zemini tamamlanmış oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Malzeme satın almadı diye ameliyatı durduruldu

SONRAKİ HABER

Karlıova Belediye Başkanı Çelik tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...