4 Kasım 2015 13:58

Dünyada 350 milyon kişinin Hepatit B virüsü taşıyıcısı olduğu tahmin ediliyor. Her yıl 50 milyon kişinin bu virüsle temas ettiği kabul ediliyor. Türkiye’de de ortalama her yüz kişiden 4-5 kişi bu virüsle temas edebiliyor. Uzmanlar, Hepatit B’nin artmasının en büyük sebebinin toplumun virüsün bulaşma yollarının öğrenmemesi olduğunu ileri sürdü. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Habibe Duman Hepatit B virüsü hakkında bilgiler verdi. Bu hastalığın tanısının kolay olduğunu söyleyen Dr. Habibe Duman, “Hepatit B AİDS’ten 100 kat daha bulaşıcıdır. Türkiye’de de sık görülen bir virüstür. Önemli olan erken tanımaktır.  Yeni teknolojilerle Hepatit B virüsünün tanısını koymayı çok kolay” dedi.

'EN ÖNEMLİ 2. KANSEROJEN'

Hepatit B virüsünün erken tanısının hastanın maddi ve manevi olarak hastalıklardan ve kanserden korunması için çok önemli olduğunu vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Habibe Duman, Dünya Sağlık Örgütünün Hepatit B virüsünün “Sigaradan sonra bilinen en önemli 2. kanserojen” olarak tanımladığını hatırlattı.

'HAMİLELERDE ÇOK DAHA TEHLİKELİ'

Hepatit B virüsü taşıyan gebelerin yüzde 90’ından daha fazlasında gebelik sırasında bebeklerine bu virüsün bulaştığını vurgulayan Dr. Habibe Duman, “1998 yılından beri yenidoğan bebeklere doğumu takiben ilk saatlerde Hepatit B aşısı uygulanmaktadır. Fakat hastanede doğum yapmayan kadınların çocuklarına virüs yerleşmekte ve hastalığa yol açmaktadır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et